medrek.se

Nu söker vi en omvårdnadschef till vår medicinska enhet Radiologi inom Medicinsk Diagnostik Karolinska. Här i Huddinge arbetar röntgensjuksköterskor, undersköterskor, receptionister och tidsbokare. Verksamheten tar dagligen emot ett stort antal patienter på våra modaliteter såsom datortomografi, MR och konventionell röntgen. 

Vi erbjuder

Rollen som omvårdnadschef är varierande och du har stor betydelse för det dagliga arbetet, både operativt och strategiskt. Du erbjuds ett tätt samarbete med och stöd av övriga omvårdnadschefer och du rapporterar till vårdenhetschef. Till din hjälp har du bemanningsassistent och enhetsledare samt du erbjuds stöd av en för den medicinska enheten dedikerad HR-partner och controller.

För oss är det viktigt att du får en bra start på ditt nya jobb. Därför får du en introduktion som är anpassad utifrån dina erfarenheter. För att underlätta för dig att utvecklas i din chefsroll har Region Stockholm och Karolinska universitetssjukhuset dessutom både chefs- och ledarutbildningar på många olika nivåer för alla chefer – från den som är helt ny i sin roll till den som är väldigt rutinerad.

Hos oss får du stora möjligheter att utvecklas. Med andra ord - vi erbjuder en händelserik framtid.

Om tjänsten

Som omvårdnadschef är du första linjens chef med personalansvar för cirka 25 kompetenta medarbetare. Du ansvarar för den dagliga driften och för personal, produktion, arbetsmiljö och ekonomi för din omvårdnadsenhet. Du har, tillsammans med övriga omvårdnadschefer inom enheten, ett helhetsansvar för de patienter som tas om hand inom verksamhetsområdet. Viss del kliniskt arbete kan förekomma, enligt överenskommelse.

Som omvårdnadschef har du en viktig roll i att coacha, utveckla och motivera dina medarbetare för att därigenom skapa förutsättningar för dina medarbetare att lära och utvecklas. Du tydliggör och kommunicerar mål och strategier på ett strukturerat och effektivt sätt och ser till att de följs upp och utvärderas. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar. Du är en närvarande chef som arbetar målinriktat och fokuserat med arbetsmiljö och verkar för delaktighet, engagemang och samarbete.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • är trygg, stabil, har självinsikt, som kan skilja på det personliga och professionella och förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Det syns i dina prioriteringar, planering och agerande och du förändrar din inriktning när målen ändrar sig och håller tidsramar.
 • leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.
 • samordnar medarbetare och grupper och blir en referenspunkt för andra. 
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • arbetar bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.
 • har stor samarbetsförmåga samt skapar engagemang och delaktighet.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar: Ansvar,  Medmänsklighet och Helhetssyn samt vår vision: Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Kvalifikationer

Krav: 

 • Flerårig erfarenhet som chef eller ledare
 • Flerårig erfarenhet inom sjukvård.

Meriterande:

 • Legitimerad sjuksköterska, legitimerad röntgensjuksköterska eller legitimerad biomedicinsk analytiker.
 • Master- eller magisterexamen inom ledarskap eller tidigare erfarenhet från forskning. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan önskar Vårdenhetschef Anna Vesterlund!

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Efter ansökningstidens slut kommer du som uppfyller tjänstens kvalifikationer att få ett mail med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla: 
1. CV 
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma) 


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Omvårdnadschef till Radiologi, Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Dela detta jobb