medrek.se

Omvårdnadschef till Thorax (hjärtkirurgi), Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-16

Ansök nu

Omvårdnadschef till Thorax (hjärtkirurgi), Solna

Åsa behöver en ny kollega. Är du en erfaren ledare som vill leda och utveckla medarbetarna och vården på vårdavdelning 2, inriktning Thorax (hjärtkirurgi), på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna?

Vi erbjuder
Karolinska Universitetssjukhusets Tema Hjärta Kärl och Neuro erbjuder möjligheten att jobba med specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, neurokirurgi, kardiologi, kärlkirurgi och thoraxkirurgi i en miljö präglad av närheten till forskning och utbildning.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som Omvårdnadschef på avdelning 2 där vi vårdar hjärtkirurgiska patienter. Det är en spännande och lärorik arbetsplats, där du får möjlighet att bidra med din kunskap och erfarenhet för våra medarbetare och patientens bästa, både strategiskt och operativt.

Vi erbjuder dig ett professionellt men väldigt personligt och positivt arbete. Där din personlighet och ledarskap leder ett team med många duktiga medarbeten. Som Omvårdnadschef hos oss leder du våra medarbetare framåt med Åsa, en erfaren kollega. Ni tillsammans fortsätter driva arbetet inom ett unikt vårdområde för att våra patienter ska få en god och säker omvårdnad. 

Om avdelningen
Vårdavdelning 2 tar emot patienter som ska genomgå hjärtkirurgi. Patienterna remitteras till oss för operation ifrån länets alla hjärtkliniker och från Gotland.

Här vårdas patienter som genomgår olika hjärtkirurgiska ingrepp samt endovaskulära klaffimplantationer. Vi arbetar med en varierande och intressant patientgrupp i blandade åldrar med olika sjukdomar.

Vårdavdelningen arbetar interprofessionellt i team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och fysioterapeuter och vi strävar efter en personcentrerad vård med patienten i centrum. Vi ansvarar för den pre- och postoperativa vården av patienterna som innefattar övervakning av vitalparametrar, hjärtrytm, avancerad smärtlindring och basal omvårdnad. arbete för att våra patienter får en god och säker omvårdnad.  

I vår verksamhet pågår fortlöpande forskning och utveckling av metoder och material. Inom många ingrepp är vi ledande inom landet och det pågår kontinuerlig utveckling.

Om rollen
Som omvårdnadschef leder du och Åsa arbetet tillsammans och är första linjens chef för omvårdnadspersonalen. Idag ett team på ca 65 personer fördelade på sjuksköterskor och undersköterskor. Du ansvarar och säkerställer tillsammans med Åsa att det finns rätt kompetens och bemanning av omvårdnadspersonal för de patienter som vårdas på vårdavdelningen. Ni verkar även för att ge medarbetarna rätt förutsättningar för att kunna utföra sitt arbete. Som Omvårdnadschef hos oss verkar du även för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och forskning.

Du kommer jobba nära Åsa när hon du och hon har delat ledarskap för vårdavdelningen men du kommer även ingå i vårdenhetens ledning, även i samverkan med fackliga och andra samarbetsgrupper med olika tema och funktioner.

I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.

En viktig del i ditt arbete är att coacha, utveckla och motivera medarbetarna på din enhet. Du tydliggör och kommunicerar mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och effektivt sätt.

Du utvecklar och driver ständiga förbättringar tillsammans med dina medarbetare och kollegor och tar tillvara på kompetensen i gruppen.

Vi söker
Vi söker dig som tidigare arbetat i ledande positioner och är en handlingskraftig, tydlig och inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten. Du leder med positivitet och agerar utifrån fattade beslut. Rollen innefattar både strategisk och operativt förändringsarbete så du bör vara nytänkande och organiserad.

För att trivas i denna roll så ser vi att du är en person som omfamnar komplexiteten i en stor organisation och kan se möjligheter i att arbeta i en föränderlig miljö och i detta kunna omprioritera och anpassa dig till vad omgivningen kräver.

Vidare ser vi att du är en ledare med integritet och har mod och tar ansvar att leda i både med och motgångar.

Som Omvårdnadschef förväntas du vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, och därmed ser vi också gärna att du tidigare jobbat inom akutsjukvård.

Krav
Leg Sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet och att du har gedigen chefserfarenhet med ansvar för medarbetare och verksamhetsutveckling.

Meriterande
Vidareutbildning inom hjärtsjukvård, kirurgi, intensivvård och/eller har erfarenhet från liknande verksamhet.
Magister/ Master inom ledarskap.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården.

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte, på grund av GDPR. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Thorax (hjärtkirurgi), Solna

Karolinska Universitetssjukhuset