medrek.se

Omvårdnadschef till Thoraxintensiven

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-22

Ansök nu

Omvårdnadschef till Thoraxintensiven

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker nu en omvårdnadschef till Thoraxintensiven inom funktionsområde Thoraxoperation och Thoraxintensivvård.

Thoraxintensiven är en del av PMI som är en sjukhusövergripande funktion för patientcentrerad, högkvalitativ och innovativ vård, forskning och utbildning inom perioperativ medicin och intensivvård för vuxna patienter vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en resurseffektiv organisation som kommer att omfatta upp emot 2000 medarbetare. Med perioperativ medicin avses anestesi, operation samt pre- och postoperativ verksamhet.

Vi på Thoraxintensiven bedriver högspecialiserad och högteknologisk intensivvård och vårdar främst patienter som har genomgått hjärtkirurgi, men även patienter som drabbats av hjärtstopp och hjärtsviktspatienter med mekaniska hjärtpumpar.

Vi erbjuder 

Vi erbjuder en unik möjlighet att vara med och utveckla och driva thoraxintensivvården in i framtiden. Som omvårdnadschef leder du arbetet och är förstalinjechef och ledare för omvårdnadspersonalen. Du ansvarar tillsammans med övriga chefer inom enheten för det värde som skapas för de patienter som vårdas inom enheten samt ett sammanhållet ansvar för integration av vård (utfall/kvalitet/produktion) och FoU, resursförbrukning/kostnad inom vårdytan. 

I nära samarbete förväntas du fortlöpande utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna inom vår verksamhet. Tillsammans med övriga chefer inom enheten säkerställer du att rätt kompetens och bemanning finns för de patienter som vårdas inom verksamheten, och strävar efter att ge medarbetarna rätt förutsättningar för att patienterna i flödet ska få den bästa vården. Du har även ett särskilt ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning. 

I rollen ingår ansvar för ekonomi och verksamhetsplan och du har arbetsmiljöansvar både för den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. 

Vi söker 

Vi söker dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och en förmåga att se helheten. Du har en gedigen klinisk kunskap från omvårdnadsarbete och drivs av ett starkt engagemang för att leda arbetet med kontinuerlig utveckling av vården för funktionsområdets patienter.  Du arbetar strategiskt med omvärldsbevakning och skapar kontaktytor både inom och utom Karolinska Universitetssjukhuset. 

Vi värdesätter egenskaper som strategisk förmåga och nytänkande samt förmåga att omsätta sjukhusets visioner och mål till verksamhetsnivå. Det är också viktigt att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga, där lyhördhet och tydlighet är en viktig del. Du är en förebild i organisationen och har en förmåga att engagera och skapa delaktighet. 

För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör forskning och utbildning.  Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården. 

Kvalifikationer

Du har en akademisk orientering och en utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen. Vi ser det som meriterande om du har magisterexamen och tidigare erfarenhet från forskning men det är inget krav. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av uppdrag med medarbetaransvar och har kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning. 

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla: 

1. Personligt brev 

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter) 

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall) 

  • Yrkeslegitimation 
  • Bevis om specialistkompetens 
  • Bevis om medicine doktorsexamen 
  • Bevis om docentur 
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer 

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma) 

Varmt välkommen med din ansökan!

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Thoraxintensiven

Karolinska Universitetssjukhuset