medrek.se

Omvårdnadschef till Trauma- och akutoperation

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-30

Ansök nu

Omvårdnadschef till Trauma- och akutoperation

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker nu en omvårdnadschef som vill vara med på vår förändringsresa och utveckla Karolinskas akut- och traumauppdrag.
I rollen som omvårdnadschef hos oss kommer du att möta en föränderlig och utvecklande vardag. I höstas flyttade vi till våra nya lokaler i Nya Karolinska Solna och vi fortsätter arbetet med att förbättra våra arbetssätt där kommer du att ha en nyckelroll.  
 
Om tjänsten  
Som omvårdnadschef leder du arbetet och är förstalinjechef och ledare för omvårdnadspersonalen, vilket inkluderar ca 25 medarbetare.
 
Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitet-, personal- och ekonomifrågor. Genom ditt ledarskap stöttar du medarbetarna i deras arbete och du utvecklar tillsammans med dem verksamheten.  
 
Som vår nya omvårdnadschef ansvarar du för;  
 
•    Arbetsmiljö – du har ett långtgående ansvar, både för den fysiska och den psykiska arbetsmiljön. Att tillsammans med övriga chefer inom vårdytan skapa rutiner för att på så vis skapa en hållbar arbetsplats.  
•    Personalrekrytering – säkerställa rätt kompetens och bemanning  
•    Produktionsresultat – du ansvarar, tillsammans med övriga OVC:er, för att säkerställa Karolinska akut- och traumauppdrag.  
•    Ekonomi – i nära samarbete med controller har du ansvar för kostnadsutvecklingen på din enhet.  
 
Som omvårdnadschef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vårdenhetschef.  
 
Inom Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI) erbjuder vi dig chefstöd i form av individuell utbildningsplan för att du ska kunna utvecklas i din ledarroll.  
 
Vi söker  
Du är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och en förmåga att se helheten. Du har klinisk kunskap från omvårdnadsarbete och drivs av ett starkt engagemang för att leda kontinuerligt utvecklingsarbete inom akut- och traumavård.  
 
Egenskaper som vi värdesätter är bl.a. strategisk förmåga och nytänkande där lyhördhet och tydlighet är en viktig del. Det är också viktigt att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga och att du är en förebild i organisationen samt har en förmåga att engagera och skapa delaktighet. För att lyckas i rollen så behöver du även ha en förmåga att omsätta sjukhusets visioner och mål till verksamhetsnivå.
 
Vi tror att du har erfarenhet och en förståelse för vårt 24/7-uppdrag med allt vad det innebär och du trivs i en akademisk vårdmiljö som i sin tur möjliggör forskning och utbildning.  
 
Kvalifikationer  
Utbildad specialistsjuksköterska.  
 
Vi ser det som meriterande om du har magisterexamen och tidigare erfarenhet från forskning men det är inget krav.  
 
Erfarenhet av uppdrag med medarbetaransvar är önskvärt och en kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning är meriterande.  
 
Välkommen att ansöka!  
 
Ansökan  
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.  
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.  
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV  
3. Övriga bilagor  
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Trauma- och akutoperation omfattar anestesi- och operationsverksamhet inom trauma, akut kirurgi, obstetrik, ortopedi och plastikkirurgi samt interventionell verksamhet. Verksamheten bedrivs 24/7 i Solna och arbetar framförallt med Tema Trauma och Reparativ medicin. Här finns två funktionsenheter med cirka 180 medarbetare. Trauma är ett av sjukhusets profilområden. 
 
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.  
 
 
 
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Erika Tärnblom 
Vårdenhetschef, Trauma och akut, ortopedi, plastik
contacticon phone 08-517 744 99
contacticon mobile erika.tarnblom@sll.se
Felicia Lövgren 
HR-partner PMI
contacticon phone 08-585 864 04

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Mira Nyberg, tel 08–585 80 352
Kommunal, Fredrika Holm, tel. 070-0856752
Vision, Pernilla Helmerssson, tel. 070-167 12 99
Läkarföreningen, Lars Gunnarsson, tel 08–517 701 25

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Trauma- och akutoperation

Karolinska Universitetssjukhuset