medrek.se

Omvårdnadsledare, sjuksköterska steg 5, VO Vård, Södertälje sjukhus

Regioner
Utgår

2021-03-31

Ansök nu

Omvårdnadsledare, sjuksköterska steg 5, VO Vård, Södertälje sjukhus

Är du sjuksköterska med magisterexamen och vill medverka till att utveckla vården på Södertälje sjukhus?

Södertälje sjukhus erbjuder dig ett utvecklande arbete som omvårdnadsledare på en spännande och lärorik arbetsplats, där du får möjlighet att bidra med din kunskap för patientens bästa, både strategiskt och operativt.

VO Vård är Södertälje sjukhus största verksamhetsområde med enheter  inom medicin, kirurgi, geriatrik  och palliativ avdelning. Vi söker nu dig, steg 5 sjuksköterska enligt Region Stockholms kompetensstege, som vill ta vår verksamhet till nya höjder i rollen som omvårdnadsledare.

Sjukhuset arbetar interprofessionellt i team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och fysioterapeuter. Vi har en väl förankrad struktur med förbättringsgrupper inom specifika omvårdnadsområden som du kommer att vara delaktig i. Du kommer att ingå i sjukhusets nätverk för omvårdnadsledare.

Dina arbetsuppgifter:
Du har ett fördjupat ansvar att självständigt leda och utveckla vården. Att kvalitetssäkra, utveckla arbetssätt och implementera ny kunskap är också en del av dina arbetsuppgifter som omvårdnadsledare. Du är kliniskt verksam 80% med eget patientansvar och 20 % med klinisk verksamhetsutveckling utifrån ditt ansvarsområde.

Dina kvalifikationer:
Att vara omvårdnadsledare innebär att du har reell och formell kompetens enligt steg 5 i kompetensstegen inom Region Stockholm.
Formell kompetens innebär att du uppfyller någon av nedanstående:

  • Legitimerad sjuksköterska med magisterexamen

  • Specialistsjuksköterska

  • Legitimerad sjuksköterska med motsvarande kompetens*

  • Klinisk erfarenhet inom relevant specialitet (minst 5 år)

  • Handledarutbildning inom hälso- och sjukvård (7,5 högskolepoäng)   

För den reeella kompetensen som krävs för denna tjänst, klicka på länken nedan:

Läs mer här

Dina personliga egenskaper:   
Som person är du strukturerad, pedagogisk och en god inspiratör. Du skapar engagemang i arbetsgruppen genom delaktighet och ett kontinuerligt lärande.  Du har lätt för att skapa och bibehålla interprofessionella relationer och är lyhörd i ditt sätt. Du är en god kommunikatör i svenska språket, skriftligt såväl som muntligt. Vidare har du en god förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i team, allt efter verksamhetens behov.

Du har ett genuint intresse för att utveckla vården.  Alltid med patienten i fokus.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning som sjuksköterska. Heltid. Tjänstgöring dag, kväll, natt.

Om Södertälje sjukhus:  
Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Alla medarbetare uppmuntras att utvecklas genom vårt unika program för kompetensutveckling, Humanistisk Medicin. På vårt KTC, Kliniskt Träningscentrum, erbjuder vi också praktisk vidareutbildning på plats. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. Läs om våra medarbetare här.  

Bifoga både personligt brev och Cv. Välkommen med din ansökan! 

Dela detta jobb

Omvårdnadsledare, sjuksköterska steg 5, VO Vård, Södertälje sjukhus

Södertälje Sjukhus