medrek.se

Onkologer till Område Kirurgi, Östersunds sjukhus

Ansök nu

Onkologer till Område Kirurgi, Östersunds sjukhus

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker specialistläkare/överläkare inom onkologi till vår onkologimottagning på Östersunds sjukhus.

Onkologimottagningen är en dagvårdsavdelning där i stort sett all form av medicinsk onkologisk behandling ges. Här behandlas huvudsakligen patienter som tillhör kirurgkliniken, men även ortoped-, kvinno- och öronklinikens patienter får sin behandling vid onkologimottagningen. På onkologimottagningen arbetar nio sjuksköterskor och en undersköterska och det ges ca 2600 behandlingar per år. Vi har ett välfungerande system med kontaktsjuksköterskor. På kliniken finns ett cancerrehabteam där onkolog är en del av teamet. Vi samarbetar med kirurger samt den palliativa enheten både i öppenvård och slutenvård.

På enheten arbetar två onkologer deltid och varje vecka bemannas onkologimottagningen även med onkologer från Umeå under 1,5–2 dagar. En ST-läkare i onkologi är knuten till onkologimottagningen. Under 2022 kommer en av våra egna onkologer att vara föräldraledig.

I region Jämtland Härjedalen är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter. Regionen har ett stort utbud av lägenheter.

Arbetsbeskrivning

Arbetet på onkologimottagningen innebär mottagningsarbete med sedvanliga arbetsuppgifter samt medicinskt stöd till övriga medarbetare på onkologimottagningen. På mottagningen bedöms patienter som tillhör kirurgkliniken. De vanligaste diagnoserna är bröstcancer, gastrointestinal cancer, malignt melanom, prostatacancer och cancer i urinvägarna.

Slutenvård av onkologipatienter sker på klinikens kirurgavdelningar.

Du samarbetar med kollegor på kirurgkliniken samt palliativa enheten och deltar vid multidisciplinära konferenser. Det finns möjlighet att vara delaktig i undervisning av läkarstudenter.

Strålbehandlingsenheter finns i Umeå och Sundsvall. Vi har ett utvecklat samarbete med Cancercentrum i Umeå och Onkologkliniken i Sundsvall både med avseende på strålbehandling och medicinsk onkologisk behandling.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistutbildning inom onkologi. Du har lätt för att samarbeta och att arbeta som del av ett team samt en god förmåga att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående.

Andra uppgifter

Som arbetsgivare kan vi erbjuda egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Du blir också medlem i vår personalförening som erbjuder rabatter och en mängd olika och roliga aktiviteter.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Gun Andersson
Enhetschef
Telefon: +4663153783
Email: gun.andersson@regionjh.se
Namn: Maria Eriksson
Onkolog
Telefon: 063155447
Email: maria.e.eriksson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Sarah Welander
Läkarföreningen
Telefon: 063-153000 (sökn via vx)
Email: sarah.welander@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/682/2021
Sista ansökningsdag: 2021-12-12

Dela detta jobb

Onkologer till Område Kirurgi, Östersunds sjukhus

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård