medrek.se

Operativ chef till Innovation och Utveckling

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-30

Ansök nu

Operativ chef till Innovation och Utveckling

Vi erbjuder 
Vill du vara med och driva utvecklingen vid ett av Europas främsta universitetssjukhus?  
Innovation och Utveckling (IoU) samordnar innovationsarbetet på Karolinska Universitetssjukhuset, etablerar nationella och internationella samarbeten och driver utvecklingen genom att identifiera nya innovationsområden.  
 
Innovation och Utveckling omfattar verksamheterna Innovationsplatsen, Medicinsk Vårdteknologi och Strategiska Program. Vi utvecklar metoder för att identifiera och tydliggöra de behov som sjukvården har. Detta tillsammans med förvaltningsstyrning och medarbetarnas idéer till förbättring inom sjukvården ligger till grund för prioritering av de utvecklings- och innovationsarbeten vi genomför.
 
Medicinsk Vårdteknologi (MVT) ska utforma strategier för framtiden och samtidigt säkerställa att vårdverksamheten har den medicintekniska utrustning som krävs för att dagligen ge vård i världsklass. MVT ansvarar för att driva hela livscykelprocessen för medicinsk utrustning och deltar aktivt i planeringen av framtida investeringar. Dessutom bidrar MVT till att möjliggöra innovation inom specialiserad och högspecialiserad sjukvård och accelerera användningen av ny teknologi för att lösa vårdens utmaningar.  
 
Innovationsplatsen (IP) driver innovation tillsammans med Karolinska Universitetssjukhusets övriga verksamheter. IP stöttar vårdverksamheter och staber med att identifiera behov och med att hitta nya arbetssätt, nya processer eller ny teknik inom högspecialiserad vård. Innovationsplatsen har expertis inom innovationsledning och metoder för att driva innovation från behov till implementering.  
 
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet - Helhetssyn  
 
 
Operativ chef till Innovation och Utveckling  
Vi söker en Operativ chef till staben för Innovation och Utveckling (IoU).  
 
Som operativ chef har du ett övergripande ansvar för effektivisering och optimering av stabens verksamhet. Du ansvarar för den strategiska planeringsprocessen och koordinering av strategiska stödfunktioner samt centrala administrativa funktioner. Ett viktigt område är att säkerställa gynnsamma leverantörsavtal för sjukhusets medicintekniska utrustningar samt god uppföljning av dessa. Som operativ chef är du länken mellan verksamhetens förvaltningsdimension (strategi, behovsidentifiering, planering och utveckling) och leveransdimension (leverans av operativa tjänster för att optimera tillgängligheten av medicinsk teknik).  
 
Om tjänsten  
Arbetsuppgifter som ingår i rollen  
 
Driva strategiska planeringsprocessen för verksamheten  
Avtalsförvaltning och förhandlingsfrågor  
Uppföljning av verksamheten och externa avtal  
Stöd till förvaltningsorganisationen i livscykelprocessen speciellt med avseende på utrustningsoptimering, planering och investeringsprocessen  
Driva ständiga förbättring  
 
Du är direkt underställd direktören för Innovation och Utveckling och ingår i Innovation och Utvecklings ledningsgrupp men rapporterar även till Chefen för MVT  
 
Vi söker  
Vi söker Dig med god ledarförmåga och med ett engagemang för hur teknikutvecklingen kan skapa nya och förbättrade förutsättningar för patienter och vårdpersonal.
 
Du är kommunikativ och lyhörd inför andras behov, känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.  
 
Du är strukturerad och datadriven och kan skapa tydlighet baserat på tydlig information.  
Du är mål-och resultatorienterad och har en förmåga att driva förändring i komplexa matrisorganisationer med många intressenter.  
 
Du väljer att ta dina erfarenheter och kunskaper med dig hit för att skapa förutsättningar som ger vård i absolut världsklass, du inser hur viktig tekniken är för att göra detta möjligt.  
 
Kvalifikationer  
Relevant akademisk utbildning med flera års erfarenhet av medicinsk teknik eller annan relevant teknikförvaltning.  
Minst 3 års chef-/ledarskapserfarenhet från stora organisationer samt kunskap  
om att leda organisationers förändrings- och utvecklingsarbete  
Gedigen erfarenhet av förhandling och avtal  
God erfarenhet av datadriven verksamhetsstyrning  
Erfarenhet av vårdverksamhet är ett plus
    
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Henrik Mansfeld 
Verksamhetschef
contacticon phone 076 050 32 30
Nicke Svanvik 
Utveckling och Innovationsdirektör
contacticon mobile 0725-97 50 10

Fackliga representanter
Pasi Nyberg - SACO, 0725-80 86 84, pasi.nyberg@sll.se
Catharina Häggbom - Kommunal, 0725-83 67 37, catharina.haggbom@sll.se
Pernilla Helmersson-Vision, 070-167 12 99, pernilla.helmersson@sll.se
Eva Håkansson- Vårdförbundet, 08-517 751 61, eva.e.hakansson@sll.se
Yvonne Dellmark - Läkarföreningen, 073-6681740, yvonne.dellmark@sll.se Birgitta Andersson - Ledarna, 072-5840723 birgitta.k.andersson@sll.se

Dela detta jobb

Operativ chef till Innovation och Utveckling

Karolinska Universitetssjukhuset