medrek.se

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 

Vi erbjuder  

Vi söker en Ortoptist till Ögonmottagningen, Barnneurologi vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Astrid Lindgrens Barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset och leder tillsammans med Karolinska Institutet den medicinska utvecklingen i Sverige. Vid kliniken bedrivs högspecialiserad och specialiserad neuropediatrisk vård och vår ambition är att vara nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska områden och att utveckla den medicinska vården.  

Ögonmottagningen är en integrerad del av verksamheten och handlägger dessutom barn med hjärntumörer. Den består av två ögonläkare med vardera 60% tjänst och vi erbjuder nu en 100% Ortoptisttjänst.  

Om tjänsten  

Vi söker en medarbetare med erfarenhet inom ortoptiken och gedigen erfarenhet av barn till vår verksamhet. Hos oss får du möjlighet att ägna dig åt ett brett spektrum av barnneurologiska och barnonkologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård. 

Vi arbetar i team, ortoptist och ögonläkare tillsammans för att göra neuroftalmologiska utredningar och behandlingar av barn och ungdomar med neurologiska och onkologiska sjukdomar och funktionshinder. I det teamarbetet består ortoptistens uppgift av att genomföra ortoptiststatus, OCT, ögonbottenfotografering samt synfält. Dessutom ingår egen ortoptistmottagning. Du ansvarar även för ögonmottagningens administration, det vill säga statistik, schemaläggning, bokning och att kalla patienter från väntelistan samt samplanering med andra team. I tjänsten ingår telefonrådgivning till patienterna och deras föräldrar samt andra yrkesgrupper inom sjukhuset.  

Utöver det ingår du i högspecialiserade och multiprofessionella team, du är verksam inom dessa och deltar i utvecklingen av verksamheten.  

Möjlighet till forskning finns och uppmuntras.  

Kvalifikationer  

Du innehar ortoptistexamen med minst 2 år yrkeserfarenhet, önskvärt att du genomfört fördjupningskurser inom barnoftalmologi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av OCT ögonbottenkamera och olika synfältmetoder dock inget krav. Tidigare erfarenhet av barn med neurologiska sjukdomar och funktionsnedsättningar är meriterande.  

Välkommen med din ansökan! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Ortoptist Barnögon till patientflöde Barnneurologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-05

Ansök nu

Dela detta jobb