medrek.se

Ortoptist/ögonsjuksköterska/optiker till Barnögon Neuropediatrisk Omvårdnadsområde/ Medicinsk Enhet

Ansök nu

Ortoptist/ögonsjuksköterska/optiker till Barnögon Neuropediatrisk Omvårdnadsområde/ Medicinsk Enhet

Vi söker en ortoptist, ögonsköterska eller optiker med erfarenhet av barn till Ögonmottagningen, Neuropediatriska enheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Vid kliniken bedrivs högspecialiserad och specialiserad neuropediatrisk vård och vår ambition är att vara nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska och omvårdnadsspecifika områden och att ständigt utveckla vården.

Vi erbjuder
Ögonmottagningen består av två ögonläkare med vardera 60 % tjänst och en ortoptist på 90% tjänstgöringsgrad. Vi erbjuder nu ett långtidsvikariat på 30 % för ortoptist/ögonsjuksköterska eller optiker med erfarenhet av barn.

Om tjänsten
Vi söker en medarbetare med erfarenhet inom ögonsjukvård och erfarenhet av barn till vår verksamhet. Hos oss får du möjlighet att ägna dig åt ett brett spektrum av barnneurologiska och barnonkologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård.

Ortoptist och ögonläkare arbetar i team för att göra neuro-oftalmologisk utredning och behandling av barn och ungdomar med neurologiska och onkologiska sjukdomar samt funktionshinder.

I teamarbetet är din uppgift att göra kliniskt status, OCT, ögonbottenfotografering samt synfält inför ögonläkarbesöket. Har du Ortoptist examen kommer du också arbeta till viss del med egen mottagning.

Du ansvarar också för ögonmottagningens administration dvs bokning och att kalla patienter från väntelistan samt samplanering med andra team. I tjänsten ingår vidare telefonrådgivning till patienterna och deras föräldrar samt andra yrkesgrupper inom sjukhuset.

Utöver ovan kommer du ingå i högspecialiserade och multiprofessionella team och i tjänsten ingår att vara verksam inom dessa och att delta i utvecklingen av verksamheten.

Möjlighet till forskning finns och uppmuntras.  


Kvalifikationer 
Någon av följande examen, Ortoptistexamen, optikerexamen eller sjuksköterskeexamen med ögoninriktning samt yrkeserfarenhet.

Det är önskvärt att ha gedigen erfarenhet av OCT ögonbottenkamera och olika synfältmetoder.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. Personligt brev 
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

- Yrkeslegitimation 


Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Ortoptist/ögonsjuksköterska/optiker till Barnögon Neuropediatrisk Omvårdnadsområde/ Medicinsk Enhet

Karolinska Universitetssjukhuset