medrek.se

Överläkare/ Biträdande Överläkare/ Specialistläkare, Onkologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-05

Ansök nu

Överläkare/ Biträdande Överläkare/ Specialistläkare, Onkologi

Vi söker Dig som vill vara med och skapa en helt ny onkologisk verksamhet för övre GI cancer på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.  
 
Om tjänsten
Patientområdet (PO) Övre buk är ett av fem patientområden inom Tema Cancer och utför högspecialiserad vård inom området övre GI. Vi utreder och behandlar diagnoser inom esofagus, ventrikel, duodenum, pankreas, lever och gallvägar. Vår högspecialiserade kirurgiska verksamhet är väl etablerad som ensamutförare i regionen samt som Nationella vårdenheter för samtliga särskilt komplicerade kirurgiska cancerbehandlingar inom fältet. Vårt PO bedriver även ett omfattande forsknings-, undervisnings-, och utvecklingsarbete (FoUU). Vi leder, och deltar i flera kliniska studier med omfattande och synnerligen aktiva nationella och internationella nätverk.  
 
PO Övre buk befinner sig i en betydande förändring med flytt in i nya lokaler i Huddinge samt införande av nya verksamhetsmodellen där vi ska börja jobba som Team på riktigt. Dessutom kommer Karolinska bli ensamutförare av den onkologiska behandlingen för dessa diagnoser i Stockholms Läns Landsting och därmed bli en av Nordens största enheter inom området. Vi vill skapa en ny integrerad onkologisk enhet med spetskompetens inom fältet.
 
Enheten omfattar medicinsk behandlingsavdelning, akut bedömningsenhet med tillgång till platser på vårdavdelning samt mottagningsdel. Verksamheten kommer att ha ett nära samarbete med Centrum för kliniska cancerstudier som är en samarbetspartner inom Tema Cancer för genomförandet av kliniska studier på cancerpatienter.  
 
Anställningsform:  
Anställningen är tillsvidare och på heltid, 40 timmar per vecka. I tjänsten kommer att ingå FoUU tid och jourverksamhet. Tillträde efter överenskommelse.  
 
Vi söker  
Vi söker kollegor som har vana att arbeta i team och multidisciplinärt. Samarbetsförmåga med olika personalkategorier är ett grundkrav, liksom ett genuint intresse för cancer i övre GI. Stor vikt kommer att läggas på de personliga egenskaperna.  
 
Kvalifikationer  
Legitimerad läkare med specialistkompetens i onkologi. Dokumenterat intresse för övre GI cancer samt intresse/erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete är meriterande.  
 
Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer. För befattning som biträdande överläkare krävs minst tre års, och för överläkare minst fem års, klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten som specialist samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad.
 
Välkommen med din  ansökan!
 
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Mats Lindblad 
Läkare/Chef
contacticon phone 08-58580549
contacticon mobile 0760 50 06 37

Fackliga representanter
SACO: Magnus Holmer, 0709508255

Dela detta jobb

Överläkare/ Biträdande Överläkare/ Specialistläkare, Onkologi

Karolinska Universitetssjukhuset