medrek.se

Vi erbjuder 

Vill du arbeta på ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier? Inom klinisk mikrobiologi bedrivs diagnostik med stor bredd. Förutom den bakteriologiska och virologiska diagnostiken har kliniken även en omfattande svamp- och parasitdiagnostik. Vi har ett nära samarbete med våra kliniska kollegor, särskilt inom infektion, barn och transplantation. Andra viktiga samarbetspartners är vårdhygien och smittskydd. Förutom vårt diagnostiska arbete bedriver vi omfattande forskning, utveckling och undervisning. 

Om tjänsten 

Avläsning, tolkning och bedömning av analysresultat inom klinisk mikrobiologi är en viktig del av arbetsuppgifterna. Du kommer även delta i utvecklingsarbete, forskning, undervisning, kvalitetsarbete såväl inom enheten och övergripande inom funktionsområdet. Du kommer att få medicinskt ansvar för ett eller flera områden samt ingå i enhetens ledningsgrupp. I arbetsuppgifterna ingår även utåtriktat arbete i form av information och rådgivning till våra kunder.  

Kliniken har ett stort utbildningsansvar för ST-läkare inom ämnesområdet och du kommer att delta i handledning såväl av dessa som andra yrkesgrupper. 

Vi söker 

Du skall ha lätt för att samarbeta och ha en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Du skall vara målinriktad och trivas i en organisation som ständigt förändras och vara intresserad av att utveckla diagnostiken. 

Kvalifikationer 

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk mikrobiologi eller specialist inom klinisk bakteriologi. Vetenskapliga meriter och undervisningserfarenhet är meriterande. Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer. 

Välkommen att ansöka! 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Måns Ullberg
Områdeschef
08-585 811 44
073-9661769

Fackliga representanter

Läkarförbundet: Johanna Sunesson, 072-5840680, johanna.sunesson@sll.se

Överläkare/Biträdande överläkare/Specialistläkare till Klinisk mikrobiologi

Regioner
Utgår

2018-10-21

Ansök nu

Dela detta jobb