medrek.se

Överläkare i Barn- och ungdomskirurgi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-10

Ansök nu

Överläkare i Barn- och ungdomskirurgi

Vi erbjuder   
Barn- och ungdomskirurgi är ett patientflöde inom Tema Barn- och Kvinnosjukvård. Det är en bred verksamhet som omfattar övre gastrointestinal kirurgi, kolorektal kirurgi, thoraxkirurgi och kärlmissbildningar och trauma. Verksamheten är förlagd till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. 
 
Vi har sedan 1 juli 2018 tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi, som omfattar esofagusatresi, medfött diafragmabråck, anorektala missbildningar och Hirschsprung's sjukdom, vilket gör att vi har en stor andel utomlänspatienter.  
 
Om tjänsten 
Som överläkare har du ett ansvar att leda och delta i det kliniska arbetet. Du bidrar aktivt till forskning, utveckling, handledning samt undervisning. Jour/beredskapstjänstgöring ingår.  
 
Vi söker  
Vi söker dig som har en bred klinisk erfarenhet av barnkirurgi som väl motsvarar bakjourskompetens. Vi ser gärna att du är subspecialiserad inom barnkirurgin. Aktiv forskning är meriterande.
 
Du är intresserad av att utveckla och driva den barnkirurgisk verksamheten framåt. God samarbetsförmåga är en mycket viktig egenskap.  
 
Kvalifikationer  
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom Barn- och ungdomskirurgi. Bakjourskompetens. Disputation, gärna docentkompetens. 
  
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Tomas Wester 
contacticon phone 08-5177747

Fackliga representanter
Läkarförbundet, Jenny Oddsberg, 08-51779512, jenny.oddsberg@sll.se

Dela detta jobb

Överläkare i Barn- och ungdomskirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset