medrek.se

Överläkare i barnurologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-23

Ansök nu

Överläkare i barnurologi

Vi erbjuder  
Barnurologi är ett patientflöde inom Patientområdet för högspecialiserad barnkirurgi och barnmedicin. Det är en verksamhet som omfattar bedömning och kirurgisk behandling av missbildningar, skador och förvärvade tillstånd i urogenitalorganen på nyfödda och barn upp till 15 år. Verksamheten är förlagd till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. 
 
Vi har sedan 1 juli 2018 tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för avancerad barnurologi gällande diagnoserna blåsexstrofi och vaginalatresi.  
 
Många patientgrupper behandlas multidiciplinärt och vi arbetar därför i nära samarbete med andra medicinska expertområden. Vi har en stark internationell förankring genom vårt arbete i europeiska referensnätverk, framförallt eUROGEN där ovanliga barnurologiska diagnoser ingår.  
 
Om tjänsten 
Som överläkare har du ett ansvar att leda och delta i det kliniska arbetet. Du bidrar aktivt till forskning, utveckling, handledning samt undervisning. Jour och beredskapstjänstgöring ingår. 
 
Vi söker  
Vi söker dig som har en bred klinisk erfarenhet av barnkirurgi som väl motsvarar bakjourskompetens liksom bred klinisk erfarenhet och självständigt arbete inom barnurologi. Aktiv forskning är meriterande. 
 
Du har ett stort intresse för att vara delaktig och drivande i pågående verksamhetsutveckling och ser helheter. Du arbetar självständigt, men gärna i team och du har en stor samarbetsförmåga med kollegor och andra yrkeskategorier.  
 
Vi lägger stor vikt vid din personlighet.  
 
Kvalifikationer  
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom barn- och ungdomskirurgi.  
Dokumenterade meriter inom barnurologi (exempelvis europeisk ackreditering), bakjourskompetens, disputation och gärna docentkompetens.  
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Tomas Wester 
Patientflödeschef
contacticon phone 08-517 77747

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Jenny Oddsberg, 08-517 795 12, jenny.oddsberg@sll.se

Dela detta jobb

Överläkare i barnurologi

Karolinska Universitetssjukhuset