medrek.se

Överläkare inom Barnneurologi med habilitering

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-09

Ansök nu

Överläkare inom Barnneurologi med habilitering

Vi erbjuder  
Astrid Lindgrens Barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset och leder tillsammans med Karolinska Institutet den medicinska utvecklingen i Sverige. På vår klinik bedrivs högspecialiserad och specialiserad neuropediatrisk vård i planerad öppenvård och dagvård i både Solna och Huddinge. En neurologisk slutenvårdsavdelning finns i Solna.

Vår ambition är att vara nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska områden och att utveckla den medicinska vården för våra barn.

Om tjänsten
Överläkare till Neuropediatriska enheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Vi söker medarbetare med specialistexamen i barnneurologi med habilitering till vår verksamhet. Hos oss får du möjlighet att ägna dig åt ett brett spektrum av barnneurologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård.

Vi arbetar i högspecialiserade och multiprofessionella team och i tjänsten ingår att vara verksam inom dessa och att delta i utvecklingen av verksamheten. Möjlighet till forskning finns och uppmuntras. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och behandling av barn och ungdomar med neurologiska sjukdomar och funktionshinder. Konsultverksamhet gentemot Habilitering & Hälsa ingår i klinikens uppgifter, liksom undervisning och jourtjänstgöring.  

Kvalifikationer 
Krav: Specialistläkare i Banneurologi med habilitering. Specialkunskap inom området pediatrisk epilepsigenetik. Bakjourskompetens pediatrik.

Meriterande: Aktiv forskning inom området pediatrisk epilepsigenetik. Dokumenterad erfarenhet av kunskapsstyrning in om området.

För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Överläkare inom Barnneurologi med habilitering

Karolinska Universitetssjukhuset