medrek.se

Överläkare inom reumatologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-24

Ansök nu

Överläkare inom reumatologi

Är du specialistläkare inom reumatologi och brinner för utbildning/fortbildning? Vill du vara med och utveckla framtidens reumatologiska vård samtidigt som du får arbeta inom ett av Europas främsta universitetssjukhus? Då är det kanske dig vi söker!

Om oss
Reumatologi inom medicinsk enhet (ME) Gastro/Hud/Reuma vid Karolinska Universitetssjukhuset är Sveriges största reumatologiska verksamhet. Vi erbjuder högspecialiserad vård till patienter med både vanliga och ovanliga reumatologiska sjukdomar. Vi ansvarar för all reumatologisk slutenvård och en stor del av den reumatologiska öppenvården inom region Stockholm. Vi arbetar i en miljö som främjar FOUU-verksamheten, vilket innebär att forskning, undervisning och utveckling är viktiga delar av ME Gastro/Hud/Reuma.

Om tjänsten
Som överläkare hos oss kommer du att utföra kliniskt arbete inom både slutenvård, dagvård och öppenvård (Huddinge och Solna). Du kommer att ha ett nära samarbete med andra läkare och yrkesprofessioner, allt med fokus på personcentrerad vård. Utöver det kommer du även ansvara för verksamhetens reumatologiska grundutbildning samt vara ansvarig för den reumatologisk fortbildning.

Vi söker dig som:

 • har ett genuint intresse för reumatologi och reumatologisk forskning/utbildning.
 • har arbetslivserfarenhet inom slutenvård, dagvård och öppenvård.
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • har lätt för att anpassa sig till en föränderlig vardag. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheterna i förändringar.
 • har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och att alla människor har olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.
 • kommunicerar på ett tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter samt påminner och följer upp.
 • har engagemang, är nyfikenhet och har god samarbetsförmåga med såväl läkarkollegor som övrig personal.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis inom reumatologi
 • Disputation
 • Erfarenhet inom reumatologisk utbildning
 • Erfarenhet inom biologiska terapier vid inflammatoriska systemsjukdomar

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Vi är organiserade i fem enheter med en tydlig öppenvårdsprofil och med stark klinisk forskning i flera aktiva forskargrupper.

Vi ansvarar för utbildning inom många olika yrkeskategorier på både specialist- och grundläggande nivå. Hos oss är alla medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Överläkare inom reumatologi

Karolinska Universitetssjukhuset