medrek.se

logga

Överläkare inom Reumatologi till Läkarenheten Medicin, Sollefteå

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Överläkare inom Reumatologi till Läkarenheten Medicin, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Läkarenheten i Sollefteå är en mindre enhet med närhet och korta beslutsvägar. Här kommer du till ett trevligt arbetsklimat där du har goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Som överläkare hos oss har du stora möjligheter att planera din arbetsdag. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är patientansvar vilket innebär att svara för medicinsk utredning, bedömning och behandling av patienter. I rollen ingår också administrativt arbete.

Som reumatolog i Region Västernorrland erbjuds du en tjänst i Regionen med huvudsaklig placeringsort Sollefteå. Du kommer att ingå i det samlade läkarkollegiet inom Reumatologi i Sundsvall. I enlighet med den nationella kunskapsstyrningen är samverkan över länet avgörande. Samverkan syftar att bidra till hög patientsäkerhet, lika vård i länet och att god arbetsmiljö bibehålls. Förutom digitala mottagningar kan även fysiska mottagningar mot de två övriga sjukhusorterna förekomma. Du kommer att delta i den regionövergripande konsult- och dagbakjours fördelningen för reumatologi.

Kvalifikationer

För överläkare krävs flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred och omfattande kunskap i sin specialitet och/eller relevant subspecialitet som krävs för arbete på respektive sektion. Dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST-handledarutbildning). Överläkaren ska kunna vara självständig dagbakjour/konsult för reumatologi. Disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är meriterande.

Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och har en förmåga att se helheter. Du som söker planerar och strukturerar ditt arbete samt har en god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket och behärskar det i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Till den digitaliserade ansökan bifogas följande dokumentation, på svenska eller engelska.

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista

2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)

3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om sub-specialisering
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan,

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Camilla Holgersson

Enhetschef

Telefon: +4662019332

Mobiltelefon: 072-2158505

E-post: camilla.holgersson@lvn.se

Michael Zart

SACO

Mobiltelefon: 070-509 18 27

E-post: michael.zart@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Överläkare inom Reumatologi till Läkarenheten Medicin, Sollefteå

Region Västernorrland