medrek.se

Överläkare och biträdande överläkare/specialistläkare inom Gastroenterologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-30

Ansök nu

Överläkare och biträdande överläkare/specialistläkare inom Gastroenterologi

Vi erbjuder 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus som erbjuder möjlighet att utveckla högspecialiserad vård och integrera vården med forskning och utbildning vilket generera en unik miljö för professionell utveckling. 
 
Inom Tema inflammation och infektion arbetar vi med medicinsk gastroenterologi med fokus på inflammatoriska tarmsjukdomar, neurogastroenterologi och ovanliga gastrointestinala sjukdomar. Öppenvård finns det både i Huddinge och Solna. Slutenvård enbart i Solna. Patienter med neurogastroenterologiska sjukdomar utreds på gastrolab i Huddinge som är en av Nordens främsta laboratorier för fysiologisk undersökning av mag-tarmkanalen. Vi arbetar tvärprofessionellt och har regelbundna multidisciplinära konferenser.  
 
Forskning är prioriterad inom patientflödet och vår forskningsverksamhet bedriver både kliniska och translationella studier. Utbildning av bland annat läkarstudenter och ST-läkare är integrerad och en grundläggande del av vårt arbete.  
 
Om tjänsten 
I det kliniska arbetet ingår slutenvård, öppenvård och endoskopi, i Huddinge och Solna. Anställningen kan kombineras med arbete som ST-studierektor för medicinsk gastroenterologi och hepatologi. Forskning, utbildning/handledning och verksamhetsutveckling är viktiga delar i vår tjänstgöring.  
 
Vi söker  
Vi söker nu en överläkare och en biträdande överläkare/specialistläkare inom gastroenterologi med genuint intresse för undervisning och forskning. ST-studierektor för specialitet gastroenterologi och hepatologi.
 
Till dina personliga egenskaper hör målmedvetenhet, engagemang, nyfikenhet och god samarbetsförmåga med såväl läkarkollegor som övrig personal utöver patienter och anhöriga. Du är initiativrik och utvecklingsorienterad.  
 
Kvalifikationer  
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom gastroenterologi och hepatologi. Disputation är ett krav för att ansöka överläkartjänsten. Forskningsintresse eller pågående forskning är meriterande om du är intresserad av tjänsten som specialistläkare/biträdande överläkare. Dokumenterade pedagogiska meriter samt tidigare erfarenhet och intresse inom utbildning och handledning är viktiga om du är intresserad av att arbeta som ST-studierektor. 
 
Varmt välkommen att söka! 
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  
 
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.
Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
Bevis om specialistkompetens  
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
Bevis om docentur (i förekommande fall)  
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 
 
Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Francesca Bresso 
Patientflödeschef
contacticon mobile 072 584 0699

Fackliga representanter
Läkarföreningen: Christer Almgren-Lidman, christer.almgren-lidman@sll.se

Dela detta jobb

Överläkare och biträdande överläkare/specialistläkare inom Gastroenterologi

Karolinska Universitetssjukhuset