medrek.se

Överläkare/specialistläkare till akut- och traumasektionen

Ansök nu

Överläkare/specialistläkare till akut- och traumasektionen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara en del i utvecklingen av akut- och traumasektionen på Östersunds sjukhus? Sjukhuset är det enda i Region Jämtland Härjedalen, och tar emot akut- och traumapatienter från hela regionen. Vi ansvarar för såväl invånarna som för ett mycket stort, och ökande, antal turister både sommar och vinter.
Det ställer stora krav på oss vad gäller kompetens och resurser – därför expanderar vi nu verksamheten med specialistläkare med kompetens inom akut kirurgi och trauma samt med fler vårdplatser och mer operativ verksamhet. Nu söker vi dig som är kirurg med kompetens och intresse för trauma- och akutkirurgi som vill vara med och utveckla vår enhet med målet att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Akut- och traumasektionen öppnade med nytt koncept i april 2022 med målet att ha 18 vårdplatser.
Du får som en del i läkarteamet möjlighet att vara med och utforma enheten och dess arbete.
Du får även vara med och påverka ditt eget uppdrag. Hos oss finns också chans till att bedriva forskning, samt möjlighet att kombinera arbetet med elektiv poliklinisk verksamhet.
Område kirurgi har status som universitetssjukvårdsenhet och undervisning, handledning och utbildning av läkarstudenter vid Umeå universitet ingår som en del av tjänsten.
Östersunds sjukhus är det enda i vår region och rymmer de flesta av sjukvårdens specialiteter. Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 200 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvård. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i en region som erbjuder både aktivitet och avkoppling med nära till natur och fjäll. Funderar du på att ta steget att flytta hit kan vi hjälpa dig med bostad.

Arbetsbeskrivning

Arbetet för läkarteamet på akut- och traumasektionen på Östersunds sjukhus innebär bland annat:
• Avdelningsansvar för 18 vårdplatser med akutkirurgiska patienter samt patienter med traumatiska skador.
• Ansvar för akuta operationer med daglig tillgång till operationssal.
• Akuta endoskopiundersökningar.
• Mottagningsarbete (KAVA-mottagning).
• Deltagande i utbildning inom traumaomhändertagande och i traumaövningar.
• Möjlighet finns till elektiv poliklinisk operationsverksamhet.
• Delaktighet i vidareutbildningen av våra ST-läkare och övriga medarbetare inom kliniken.
• Undervisning och handledning av studenter inom läkarprogrammet vid Umeå universitet.

Kvalifikationer

Du har svensk läkarlegitimation samt är specialistläkare i kirurgi med inriktning mot akut- och traumakirurgi. Tidigare arbetslivserfarenhet inom området är meriterande.
Kunskaper i svenska motsvarande C1 enligt Europaskalan.

Vi värdesätter personliga egenskaper som att du har förmåga att skapa bra relationer med kollegor, patienter och närstående. Då vi har många patienter från andra delar av Sverige och utlandet så är vårt samarbete med andra akutsjukhus viktigt för oss. Vi vill att du har framåtanda och ett intresse för utveckling. Egen forskning och forskarhandledning är meriterande men inte ett formellt krav för tjänsten.

Andra uppgifter

Din ansökan ska innehålla nedan medföljande dokument:
• Ett strukturerat CV
• Intyg om läkarexamen från det eller de lärosäten där läkaren fullgjort sin grundutbildning. Detta gäller även läkare utbildade inom annat EU-land och i land utanför EU.
• Legitimationsbevis från Socialstyrelsen
• Specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen
• Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet och eventuellt andra pedagogiska meriter.
• Om aktuellt intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på avhandlingen.
Dokumenterad handledarutbildning
• Om tillämpligt fullständigt uppdaterad publikationslista.
• Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som den sökande vill framhålla som meriterande för den sökta befattningen
Som arbetsgivare kan vi erbjuda egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Du blir också medlem i vår personalförening som erbjuder rabatter och en mängd olika och roliga aktiviteter.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Fredrik Lindmark
Sektionschef
Telefon: +4663153290
Email: fredrik.lindmark@regionjh.se
Namn: Lennart Adamsson
Tf. Verksamhetschef
Telefon: +4663153949
Email: lennart.adamsson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Sarah Welander
Läkarföreningen
Telefon: 063-153000 (sökn via vx)
Email: sarah.welander@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/416/2022
Sista ansökningsdag: 2022-06-12

Dela detta jobb

Överläkare/specialistläkare till akut- och traumasektionen

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård