medrek.se

Överläkare/ specialistläkare till övre GI sektionen

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Överläkare/ specialistläkare till övre GI sektionen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara en del av vår ÖGI-sektion på Östersunds sjukhus? Nu söker vi dig som är kirurg med kompetens och/eller intresse för övre gastrointestinal kirurgi och endoskopi och som vill vara med och utveckla vår enhet. ÖGI-sektionen disponerar 6 vårdplatser och vi ansvarar för patienter med såväl beniga som maligna sjukdomar inom Övre GI området. Vi utför gall-, reflux- och obesitaskirurgi. Vår endoskopienhet är stor och vi utför ett stort antal endoskopiska undersökningar och behandlingar varje år, båda planerade och akut. Vi har ett mycket tätt arbete med vår akut- och traumakirurgi sektion och möjlighet finns till tjänstgöring även där.  
Du får som en del i läkarteamet möjlighet att vara med och utveckla enheten, dess arbete och ditt eget uppdrag. Färdighet inom ERCP och obesitaskirurgi är meriterande men inget formellt krav. Om du vill lära dig ERCP så möjligheter för det i Östersund i kombination med ERCP-fellowship vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå.
Det finns även goda möjligheter att bedriva forskning tillsammans med övriga kollegor med ekonomiskt stöd av regionens FOU enhet. Område kirurgi har status som universitetssjukvårdsenhet och undervisning, handledning och utbildning av läkarstudenter vid Umeå universitet regionaliserade utbildning i Östersund ingår som en del av tjänsten. Forskningserfarenhet är meriterande men inget krav.
Östersunds sjukhus är det enda i vår region och rymmer de flesta av sjukvårdens specialiteter. Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 200 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvård. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i en region som erbjuder både aktivitet och avkoppling med nära till natur och fjäll. Funderar du på att ta steget att flytta hit kan vi hjälpa dig med bostad.

Arbetsbeskrivning

Arbetet för läkarteamet på övre GI enheten på Östersunds sjukhus innebär bland annat:
• Avdelningsansvar för 6 vårdplatser för ÖGI-patienter
• Ansvar och tillgång till en elektiv operationssal 2-3 gånger i veckan
• Ansvar för akut- och elektiv diagnostisk och terapeutisk endoskopi (gastroskopi, ERCP).
• Ansvar för MDK och vården av maligna patienterna i samarbete med Norrlands Universitetssjukhus och onkologmottagningen i Östersund.
• Mottagningsarbete
• Delaktighet i vidareutbildningen av våra ST-läkare och övriga medarbetare inom kliniken.
• Undervisning och handledning av studenter inom läkarprogrammet vid Umeå universitet.

Kvalifikationer

Du har svensk läkarlegitimation, svenska språkkunskaper motsvarande minst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala samt är specialistläkare i allmänkirurgi med inriktning mot övre gastrointestinal kirurgi eller intresse av området. Kompetens inom ERCP och obesitaskirurgi är en stark merit. Egen forskning och forskarhandledning är meriterande men inte ett formellt krav för tjänsten. Bakjourkompetens är en merit men inget formellt krav. 

Vi värdesätter personliga egenskaper som att du har förmåga att skapa bra relationer med kollegor, patienter och närstående. Då vi har många patienter från andra delar av Sverige och utlandet så är vårt samarbete med andra akutsjukhus viktigt för oss. Vi vill att du har framåtanda och ett intresse för utveckling. 

Andra uppgifter

Din ansökan ska innehålla nedan medföljande dokument:
• Ett strukturerat CV
• Intyg om läkarexamen från det eller de lärosäten där du fullgjort sin grundutbildning. Detta gäller även vid utbildning inom annat EU-land och i land utanför EU.
• Legitimationsbevis från Socialstyrelsen
• Specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen
• Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet och eventuellt andra pedagogiska meriter.
• Om aktuellt intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på avhandlingen.
Dokumenterad handledarutbildning
• Om tillämpligt fullständigt uppdaterad publikationslista.
• Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som du som sökande vill framhålla som meriterande för befattningen

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Avslutning: 

Kontaktpersoner

Namn: Olof Sjöström
Överläkare/ Sektionschef
Telefon: 063-153000
Email: olle.sjostrom@regionjh.se
Namn: Lennart Adamsson
Tf. Verksamhetschef
Telefon: +4663153949
Email: lennart.adamsson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Karin Heideberg Biasoletto
Läkarföreningen
Telefon: 063153210
Email: karin.heideberg.biasoletto@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/565/2022
Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Dela detta jobb

Överläkare/ specialistläkare till övre GI sektionen

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård