medrek.se

Överläkare till ANOVA

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-15

Ansök nu

Överläkare till ANOVA

Om oss

Andrologi, sexualmedicin och transmedicin (ANOVA) är en multidisciplinär verksamhet på tvärvetenskaplig grund för behandling, utveckling och forskning inom Andrologi, Sexualmedicin och Transmedicin. Vårt övergripande uppdrag är att förebygga sexuell och reproduktiv ohälsa, sexuellt våld och att utreda och behandla personer med könsdysfori.

Vi samverkar omkring patienten i multidisciplinära team. Flertalet av oss har sexologisk och sexualmedicinsk kompetens. Vi är en högspecialiserad verksamhet där aktiv forskning, undervisning och utveckling ingår som en naturlig del av verksamheten.

Den Transmedicinska delen genomför diagnostiska utredningar, endokrinologisk behandling, koordinering av andra könsbekräftande medicinska behandlingar, stödja personer under den medicinska och sociala transitionen för vuxna personer med könsdysfori.

Den sexualmedicinska delen tar emot och utreder personer för såväl farmakologisk som psykoterapeutisk behandling vid sexuell dysfunktion, hypersexuell störning och sexuell avvikelse.

Som psykiater och överläkare hos oss kommer du att arbeta vid det transmedicinska och sexualmedicinska teamen.

Om tjänsten

I mottagningsarbetet ingår diagnostiska bedömningar och psykiatrisk behandling av patienter med könsdysfori och sexuell dysfunktion, kompulsiv sexualitet och sexuella avvikelser. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga i teamet.

I arbetet ingår medicinskt ledningsansvar, (MLA) på delegation av verksamhetschef för den psykiatriska delen av verksamheten vid ANOVA. I medicinskt ledningsansvar ingår ansvar för medicinsk säkerhet, utveckling, utbildning, och tillsammans med sektionschef även rekrytering.

Ett särskilt ansvar att stimulera och utveckla den psykiatriska forskningen vid ANOVA föreligger. I tjänsten ingår också handledning av ST-läkare och specialister samt undervisning av läkarkandidater.

Vi söker dig som:

har ett särskilt intresse för, och erfarenhet av, våra patientgrupper.

tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.

planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.

arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande samt förändrar din inriktning om målen ändras.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och intresse av att arbeta i ett multidisciplinärt team med många dynamiska medarbetare.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad läkare med specialistbevis inom psykiatri och/eller barn- och ungdomspsykiatri.
  • Har erfarenhet av undervisning och handledning
  • Har Sexologisk/sexualmedicinsk utbildning


För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Läs mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-inflammation-och-aldrandeon/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Överläkare till ANOVA

Karolinska Universitetssjukhuset