medrek.se

Överläkare till Barninfektion och Utredningspediatrik

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-05-29

Ansök nu

Överläkare till Barninfektion och Utredningspediatrik

Vi erbjuder
arbete inom högspecialiserad barninfektion och utredningspediatrik. Vår verksamhet består av slutenvård, infektionsmottagning och barntuberkulosmottagning. Vi har en konsultverksamhet för huset, länet samt för nationella frågeställningar. På NKS sker konsultationer till de andra barnspecifika sektionerna inklusive akutmottagning och barnintensivvårdsavdelning.

Om tjänsten
Som överläkare i vår sektion leder du det medicinska arbetet och handleder ST-läkare samt medicine kandidater. Du har ett ansvar att driva den medicinska utvecklingen inom barninfektion i vårt team tillsammans med doktorer och sjuksköterskor. I tjänsten ingår jourverksamhet.

Du är med och ansvarar för den vidarutbildning som våra specialister behöver genomgå för att bli kompetenta inom barninfektion.

Vi söker
dig som har ett uttalat intresse för infektionssjukdomar hos barn, med fördjupad utbildning och minst 5 års dokumenterad erfarenhet inom Barninfektion. Du är specialist inom Barn- och Ungdomsmedicin.

Du har ett genuint forskningsengagemang, är disputerad och vill medverka i sektionens forskningsprojekt. Du har lätt för att samarbeta, har en hög ambition och är flexibel.

Vidare delar du Karolinska Universitetssjukhusets värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation samt specialistbevis i Barn- och Ungdomsmedicin. Disputation.

Dessutom behöver du svenska i tal och skrift, programkunskaper och internationell utbildning inom Barninfektion samt arbetslivserfarenhet inom området.

Meriterande: Intresse för att handleda yngre kollegor, forskning samt utbildningsfrågor.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Välkommen med din ansökan!

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med cirka 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och omkring 160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ungefär 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus! 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Överläkare till Barninfektion och Utredningspediatrik

Karolinska Universitetssjukhuset