medrek.se

Patientflödeschef/Överläkare Myelom

Ansök nu

Patientflödeschef/Överläkare Myelom

Vi söker nu en Patientflödeschef (PFC) till PF Myelom. PO Hematologi har verksamhet i Huddinge, Solna och på Danderyds sjukhus. PF Myelom kommer att ha den största delen av sin verksamhet i Huddinge.
 
Vi erbjuder  
Rollen som Patientflödeschef (PFC) innebär att du leder arbetet för att skapa värde för patienten i patientflödet, som kan bestå av en eller flera patientgrupper. Som PFC leder du det interprofessionella och interdisciplinära teamet med patientrepresentation. Detta är en unik möjlighet att vara med att skapa något nytt med utgångspunkt i värdebaserad vård.
 
Som patientflödeschef har du det övergripande ansvaret för:  
 
att leda det interprofessionella och interdisciplinära teamet, (patientflödets ledningsgrupp) kring ett antal patientgrupper i utvecklings- och förbättringsarbetet för att optimera flödena för dessa patientgrupper  
kvalitetsutfall för samtliga patienter som vårdas inom patientflödet  
att ha ett nära samarbete med omvårdnadsorganisation och andra patientflödeschefer för att optimera flödena  
att organisera och använda resurserna på ett effektivt sätt inom hela patientflödet  
att medarbetarna inom patientflödet får de förutsättningar som krävs för att driva arbetet och prioritera resurser där så krävs  
att utveckla det integrerade vård-/FoU-uppdraget för den aktuella patientgruppen/-erna  
patientflödesteamets arbete och för att internt och externt representera Karolinska Universitetssjukhuset gällande den/de aktuella patientgrupperna.  
I uppdraget ingår även ansvar för omvärldsperspektiv i form av kunskap om ”best practice”, nationella och internationella exempel, innovationsinitiativ och aktuell forskning avseende patientflödets kompetensområde och medicinska expertis.
 
 
Du rapporterar direkt till patientområdeschefen (POC) och har medarbetaransvar för de medarbetare som är anställda i flödet.  
 
Om tjänsten  
Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. Tema Cancer är ett av sju teman där Patientområde Hematologi ingår. Inom PO Hematologi utreds och behandlas patienter från Stockholmsregionen med alla former av blodcancer och benigna hematologiska sjukdomar med behandlingsresultat på nationell och internationell toppnivå. Våra kliniska, experimentella och epidemiologiska miljöer bedriver internationellt framgångsrik forskning och forskarutbildning. Patientområdet har cirka 230 anställda.  
 
 
Inom patientområdet finns fyra patientflöden (PF Koagulation, PF Lymfom, PF Benmärgssvikt och leukemi samt PF Myelom) och en ST-sektion.  
 
Vi söker
Vi söker dig som har mycket god akademisk kompetens, och erfarenhet av forskning och undervisning. Vi ser gärna att du är disputerad, men det är inget krav.
 
Du är en handlingskraftig, driven ledare och är lyhörd för patientgruppernas behov. Rollen förutsätter erfarenhet från kliniskt arbete och att du har en förmåga att se helheten.  
 
Du har en djup specialistkompetens för patientflödet, relevanta kunskapsområden och arbetar aktivt i det kliniska arbetet med patientgrupperna.  
Du är en inspirerande och duktig ledare som har erfarenhet av praktiskt förbättringsarbete och projektarbete i team.  
Du förväntas vara ett föredöme, visar personlig omtanke och motiverar och inspirerar dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.  
 
 
 
Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 
 
   
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn. 
 
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Åsa Derolf 
Patientområdeschef/läkare
contacticon mobile 076-569 76 50
Sylvia Savolainen 
contacticon phone 08-585 894 88

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Magnus Hellström tel 08-517 732 16
Vårdförbundet, Anne Danielsson, tel. 08-517 751 63, Marianne Westin, tel. 070-167 14 35
Kommunal, Fredrika Holm, tel 070-085 67 52
Vision, Pernilla Helmersson, tel. 070-167 12 99

Dela detta jobb

Patientflödeschef/Överläkare Myelom

Karolinska Universitetssjukhuset