medrek.se

Patientflödeschef till Patientflöde Gynekologi

Regioner
Utgår

2018-12-16

Ansök nu

Patientflödeschef till Patientflöde Gynekologi

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 

I Karolinska Universitetssjukhusets nya organisation är Tema Barn- och kvinnosjukvård ett av sju teman. Inom Tema Barn- och kvinnosjukvård finns Patientområde Gynekologi och Reproduktionsmedicin som är nationellt och internationellt ledande inom flera av dess verksamheter som i huvudsak är förlagda till Huddinge. Inom patientområdet arbetar 160 medarbetare och vi har grupperat patienterna i två patientflöden; Gynekologi och Reproduktionsmedicin.  

Vi söker nu en patientflödeschef som ska leda vår verksamhet inom Patientflöde Gynekologi.  

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med och förbättra dagens verksamhet utifrån nytt uppdrag inom Karolinska samt omvärldens krav och förutsättningar. Som patientflödeschef för Gynekologin får du möjlighet att leda och utveckla vården för patienter inom akut och kirurgisk gynekologi samt vår verksamhet inom reproduktiv hälsa, endometrios och bäckenbottendysfunktion. Verksamheten omfattar patienter med benigna gynekologiska tillstånd och inkluderar både slutenvård och öppenvård inklusive dagkirurgi. 

Om tjänsten 

Som patientflödeschef har du ansvar för kvalitetsutfall för samtliga patienter som vårdas inom patientflödet, produktion-/budgetansvar samt personalansvar. Du leder verksamheten tillsammans med två omvårdnadschefer inom patientflödet. Som chefer och ledare förväntas ni tillsammans skapa förutsättningar för att alla yrkesgrupper arbetar tvärprofessionellt, i team och med ett multidisciplinärt omhändertagande av våra patienter. I ditt uppdrag ingår att vara närmaste chef för läkarna inom Patientflöde Gynekologi och du ansvarar för deras strategiska kompetensförsörjning samt verkar för att utveckla en hållbar och god arbetsmiljö. I uppdraget ingår också att aktivt stödja utbildning och forskning inom patientflödet. 

Du leder och fördelar arbetet i en egen ledningsgrupp, patientflödesledningsgrupp. Du rapporterar till patientområdeschef och ingår i patientområdets ledningsgrupp.  

Vi söker 

Vi söker dig som är en skicklig relationsbyggare och som inger förtroende. Du är tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att visa vägen framåt i en föränderlig organisation. Du förväntas som chef planera, sortera, prioritera och fatta beslut. Du har helhetssyn och skapar i din roll förutsättningar för ett öppet arbetsklimat som utgör grund för delaktighet och engagemang. Du visar dina medarbetare personlig omtanke och kan inspirera dem att utvecklas i sina yrkesroller.  

Kvalifikationer 

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom patientflödet med relevant profil för att arbeta och utveckla det kliniska arbetet inom verksamheten. Du har stort intresse för forskning och utbildning. Du har erfarenhet av att driva kvalitet och patientsäkerhetsarbete samt har erfarenhet av och intresse för verksamhetsutveckling. Meriterande är tidigare chefs och ledarerfarenhet samt disputation.

Välkommen att söka! 

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Åsa Wijkström 

tf. Patientområdeschef
 070-736 25 05

Fackliga representanter

Läkarföreningen: Yvonne Dellmark, +46736681740, yvonne.dellmark@sll.se

SACO: saco.karolinska.karolinska@sll.se

Vårdförbundet: Ewa Köhler, 0701-684068

Kommunal: Catharina Häggbom, +46725836737, catharina.haggbom@sll.se

Vision: Pernilla Helmersson, +46701671299, pernilla.helmersson@sll.se

 

Dela detta jobb

Patientflödeschef till Patientflöde Gynekologi

Karolinska Universitetssjukhuset