medrek.se

Patientflödeschef till patientflöde lever- och pankreaskirurgi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-20

Ansök nu

Patientflödeschef till patientflöde lever- och pankreaskirurgi

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 

Patientområde (PO) Övre buk är ett av fem patientområden inom Tema Cancer. PO Övre buk bedriver högspecialiserad vård vid såväl cancersjukdomar som benigna tillstånd i organen i bukens övre del. Vi utreder och behandlar diagnoser inom esofagus, ventrikel, duodenum, pankreas, lever och gallvägar.

Vår högspecialiserade kirurgiska verksamhet är väl etablerad som ensamutförare i regionen, samt som nationell vårdenhet för samtliga särskilt komplicerade kirurgiska cancerbehandlingar och rekonstruktioner inom fältet. Vårt PO bedriver även ett omfattande forsknings-, undervisnings-, och utvecklingsarbete (FoUU). Vi bedriver omfattande klinisk och translationell forskning och vi har en ledande roll i ett stort antal kliniska studier inom ramen för nationella och internationella studienätverk.   

Vi erbjuder  

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med att förbättra och utveckla dagens verksamhet utifrån ett helt nytt uppdrag inom Karolinska universitetssjukhuset. Som patientflödeschef för lever och pankreaskirurgin får du möjlighet att leda och utveckla vården för patienter vid landets största, och sannolikt mest avancerade, enhet för högspecialiserad lever-, gallvägs- och pankreaskirurgi. Den kliniska och vetenskapliga utvecklingspotentialen för denna enhet och dess medarbetare är enastående. 

Om tjänsten  

Som patientflödeschef har du ansvar för kvalitetsutfall för samtliga patienter som vårdas inom patientflödet. Du har personalansvar, samt ansvar för produktion och budget. Du leder verksamheten tillsammans med två omvårdnadschefer. Som chefer och ledare förväntas ni tillsammans skapa förutsättningar för att alla yrkesgrupper arbetar tvärprofessionellt, i team och med ett multidisciplinärt omhändertagande av våra patienter.

I ditt uppdrag ingår att vara närmaste chef för läkarna inom patientflödet och du ansvarar för deras strategiska kompetensutveckling, samt för att utveckla en hållbar och god arbetsmiljö. I uppdraget ingår också att aktivt stödja och utveckla utbildning och forskning inom patientflödet.  

Du leder och fördelar arbetet i en egen ledningsgrupp. Du rapporterar till patientområdeschefen för Övre buk och ingår i patientområdets ledningsgrupp.  

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn. 

Vi söker  

Vi söker dig som är en skicklig relationsbyggare och som inger förtroende. Du är tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att visa vägen framåt i en föränderlig organisation. Du förväntas som chef planera, sortera, prioritera och fatta beslut. Du har helhetssyn och skapar i din roll förutsättningar för ett öppet arbetsklimat som utgör grund för delaktighet och engagemang. Du visar dina medarbetare personlig omtanke och kan inspirera dem att utvecklas i sina yrkesroller. Du bör vidare ha en mycket hög klinisk och vetenskaplig kompetens inom ämnesområdet hepato-bilio-pankreatisk kirurgi. 

Kvalifikationer  

Legitimerad läkare med specialistkompetens i kirurgi med extensiv erfarenhet och kompetens inom lever-, gallvägs- och pankreaskirurgi.

Du har stort intresse för forskning och utbildning. Du har erfarenhet av att driva kvalitets- och patientsäkerhetsarbete samt har erfarenhet av och intresse för verksamhetsutveckling.

Meriterande är tidigare chefs- och ledarerfarenhet. Du bör vara disputerad med kompetens motsvarande minst docentur vid Karolinska Institutet, men högre vetenskaplig kompetens är meriterande. Du har erfarenhet av och intresse för verksamhetsutveckling. Dessutom har du erfarenhet av facklig samverkan. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Karouk Said 

Patientområdeschef/läkare
 08- 585 86999

Fackliga representanter

Ernesto Sparrelid, Läkarföreningen, ernesto.sparrelid@sll.se

Dela detta jobb

Patientflödeschef till patientflöde lever- och pankreaskirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset