medrek.se

Patientflödeschef till Patientområde Sjuka nyfödda barn

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Patientflödeschef till Patientområde Sjuka nyfödda barn

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 
 
Vi erbjuder  
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med att förbättra och utveckla neonatalverksamheten på Karolinska Universitetssjukhuset. Inom patientområde Sjuka nyfödda barn erbjuder vi högspecialiserad neonatal intensivvård, neonatalvård, hemsjukvård och mottagningsverksamhet.
 
Vi ansvarar för neonatalvården för barn födda vid förlossningsklinikerna på Karolinska Huddinge, Karolinska Solna och Danderyds sjukhus samt länets prematuritetsvård för barn födda före 32:a graviditetsveckan, all respiratorvård och kylbehandling. Vi utgör en nationell resurs inom neonatal barnkirurgi, barnkardiologi, nefrologi, hepatologi, metabola sjukdomar och neonatal neurologi och driver en nationell transportverksamhet, NeoPETS 
 
Med ett underlag på drygt 30 000 förlossningar per år i regionen och 72 vårdplatser är neonatologin vid Karolinska Universitetssjukhuset norra Europas största regioncentrum. Patientområdet har cirka 450 medarbetare. Vår vårdfilosofi är familjecentrerad vård och vår verksamhet inrymmer också Karolinska NIDCAP Training Center.
 
Vi har nybyggda moderna avdelningar med möjlighet till samvård av nyförlösta kvinnor. Verksamheten är fullt ut integrerad med en stark experimentell, epidemiologisk och klinisk forskning.  
 
I vårt patientområde finns två patientflöden; Mycket underburna barn och Nyföddhetsvård  
 
Om tjänsten  
Som patientflödeschef har du ansvar för kvalitetsutfall för samtliga patienter som vårdas inom patientflödet. Du har personalansvar, samt ansvar för produktion och budget. Du leder verksamheten tillsammans med omvårdnadscheferna på våra tre enheter i Solna, Danderyd och Huddinge.
 
Du har ett tätt samarbete med den andra patientflödeschefen och ST-läkarchef inom neonatologi. Som chefer och ledare förväntas ni tillsammans skapa förutsättningar för att alla yrkesgrupper arbetar tvärprofessionellt, i team och med ett multidisciplinärt omhändertagande av våra patienter.  
 
I ditt uppdrag ingår att vara närmaste chef för en grupp läkare och du ansvarar för deras strategiska kompetensutveckling, samt för att utveckla en hållbar och god arbetsmiljö. I uppdraget ingår också att aktivt stödja och utveckla utbildning och forskning inom patientflödet.
 
Du rapporterar till patientområdeschefen för Patientområde Sjuka och nyfödda barn och ingår i patientområdets ledningsgrupp.  
 
Vi söker  
Vi söker dig som är engagerad, lyhörd och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är samarbetsinriktad och arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö med delaktiga och engagerade medarbetare. Du är tydlig i ditt ledarskap och har samtidigt helhetssyn med förmåga att fatta strategiska beslut och visa vägen framåt i en organisation i förändring.
 
Du besitter en stark integritet och visar dina medarbetare personlig omtanke samt kan inspirera dem att utvecklas i sina yrkesroller. Du har ett uttalat patientfokus samt en mycket hög klinisk och vetenskaplig kompetens inom neonatologi.  
 
Kvalifikationer  
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom neonatologi.  
Du har stort intresse för forskning och utbildning. Du har erfarenhet av att driva kvalitets- och patientsäkerhetsarbete samt har erfarenhet av och intresse för verksamhetsutveckling.  
 
Meriterande är tidigare chefs- och ledarerfarenhet samt disputation. Mycket goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift. 
 
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev    
2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)    
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)    
- Yrkeslegitimation    
- Bevis om specialistkompetens    
- Bevis om medicine doktorsexamen    
- Bevis om docentur    
- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer    
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)    
 
Välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Lars Navér 
Patientområdeschef
contacticon phone 0700-02 10 04

Fackliga representanter
Läkarföreningen: Yvonne Dellmark, 0736-68 17 40, yvonne.dellmark@sll.se
SACO: saco.karolinska.karolinska@sll.se
Vårdförbundet: Rozita Afkhami Sadoughi, 08-123 554 21, rozita.afkhami-sadoughi@sll.se, Eva Köhler, +46701684068, ewa.kohler@sll.se
Kommunal: Madeleine Brunskog Eriksson, 08-585 803 90, madeleine.brunskog-eriksson@sll.se
Vision: Pernilla Helmersson, 0701-67 12 99, pernilla.helmersson@sll.se

Dela detta jobb

Patientflödeschef till Patientområde Sjuka nyfödda barn

Karolinska Universitetssjukhuset