medrek.se

Personlig assistent

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Personlig assistent

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Arbetsuppgifter

Att ge stöd till en man med assistansbehov på grund av fysisk funktionsnedsättning.

Även stöd avseende kommunikation.

Stödet syftar till att göra det möjligt för brukaren att uppnå goda levnadsvillkor. Stödet behövs i olika omfattning i situationer kopplade till vardagslivet såsom personlig omvårdnad, planering, inköp, hushållssysslor, förflyttning, samhällsdeltagande, fritidsaktiviteter, rehabiliterande insatser som t ex träning med mera.

Kvalifikationer

Du har omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig, alternativt dokumenterad erfarenhet av arbete inom verksamhetsområdet.

Du har dokumentationsvana och behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Du är initiativtagande, besitter god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och uppskattar en rak och öppen kommunikation.

Personlig lämplighet är av avgörande betydelse.

Önskvärt är erfarenhet av arbete som personlig assistent, gärna erfarenhet av arbete med strokedrabbade personer.

Brukaren medverkar i rekryteringen. Med anledning av kognitiva svårigheter/minnesproblematik önskas att fotografi bifogas ansökan.

Erfarenhet krävs.

Villkor

Du arbetar schemalagd arbetstid med tjänstgöring varannan helg. I arbetet kan resor med övernattning tillsammans med brukaren och anhörig bli aktuellt. I arbetet ingår även jourtjänstgöring någon eller några nätter per månad. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om fyra medarbetare.

Sex månaders provanställning kan komma att bli aktuellt.

Rekrytering genomförs under förutsättning av erforderliga beslut

Finspångs kommun strävar efter att erbjuda heltidsanställningar. Det innebär att arbetet kan komma att utföras på flera enheter i kommunen.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Personlig assistent

Finspångs kommun