medrek.se

logga

Personlig assistent i centrala Linköping

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-31

Ansök nu

Personlig assistent i centrala Linköping

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som personlig assistent arbetar du åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med varierande behov i det dagliga livet. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos, stödet ges utifrån de individuella förutsättningar på ett sätt som bidrar till att individens egna resurser bibehålls, frigörs och utvecklas i möjligaste mån. I arbetet ingår att ge stöd i personlig omvårdnad, förflyttning, medicinhantering, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer och alla i ett hem förekommande sysslor.

I det nya uppdraget så kommer du att vara ett stöd inom samtliga livsområden. Assistanstagare har exempelvis behov av hjälp vid förflyttning, arbetstekniska hjälpmedel förekommer i hemmet. Du kommer också att stötta personen i att hålla ordning och struktur i hemmet och i vardagen.  

Din arbetsplats

Vi söker nu två personliga assistenter till en man som bor i centrala Linköping. Arbetstiderna är i nuläget främst kvällar vardagar och lördagar. Tjänstgöringsgraden är mellan 50-100% utifrån dina önskemål. I din tjänst kan du även komma att arbeta del av din tid i annan verksamhet. 

Du som personlig assistent kommer, förutom att utföra de sedvanliga omvårdnadsuppgifterna och hushållssysslor mm, även att möjliggöra för assistanstagaren att återgå till en mer aktiv livsstil. Assistanstagaren har även ett intresse för matlagning, främst asiatisk mat. 

Du som söker

Det är önskvärt att du som söker har en godkänd slutförd utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete inom stöd, vård och omsorg är ett krav, har du dessutom arbetat som personlig assistent tidigare ses det som meriterande. Det är en fördel om du har vana att hantera arbetstekniska hjälpmedel samt har kunskap om förflyttningsteknik. Det är önskvärt att du har erfarenhet av dokumentation, genomförandeplaner och att arbeta utifrån IBIC. Du har datorvana och kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. 

Det är ett plus om du delar assistanstagarens intresse för matlagning, främst asiatisk mat.

Du som söker är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och behov. Du tar ansvar för din uppgift och har god förmåga att strukturera ditt arbete. När omständigheterna förändras så ser du möjligheterna i förändring. 

Övrig information

Tillträde: 230301 eller överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom 231231 med eventuell möjlighet till förlängning PAN-avtal kan komma att tillämpas 

Sysselsättningsgrad: 50-100%

Antal lediga befattningar: 1-2

Ref. nr: 10674

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Dela detta jobb

logga
Personlig assistent i centrala Linköping

Linköpings kommun