medrek.se

logga

Personlig assistent till ungdom, LSS funktionsstöd

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-09-27

Ansök nu

Personlig assistent till ungdom, LSS funktionsstöd

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Genom våra medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Vi värnar om en bra arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet är meningsfullt och omväxlande.

Vi söker nya personliga assistenter för tillsvidareanställning till en ungdom med omfattande funktionsnedsättning. Arbetstider omfattar dag, kväll samt helg alternativt vaken natt. 

Arbetsbeskrivning

Som personlig assistent arbetar du åt personen med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i det dagliga livet. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till att personens egna resurser frigörs och utvecklas.  

Denna tjänst innebär att du kommer att vara personlig assistent åt en tjej i övre tonåren som har ett stort omvårdnadsbehov. I arbetet används medicintekniska och arbetstekniska hjälpmedel. Arbetet utförs både på Furirgatan 1, ett boende för barn och ungdomar, i skolan samt i föräldrahemmet. Som assistent har du nära till skratt, vågar bjuda på dig själv och har en god samarbetsförmåga då det är många personer i nätverket kring brukaren.

Kvalifikationer

Du som söker har en godkänd slutförd utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig alternativt gedigen erfarenhet från liknande verksamhet. Tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete samt medicinsk omvårdnad är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med personer med fysisk och/eller intellektuell funktionsnedsättning samt barn och ungdomar. Arbetet innebär kundkontakter och dokumentation, det krävs därför att du har datavana samt kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska. Då assistanstagaren har begränsad verbal förmåga är det önskvärt att du har kunskap om alternativ kompletterande kommunikation, som exempelvis bildstöd eller tecken som stöd. 

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du är bra på att relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Du är tillmötesgående i ditt bemötande, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändring. 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 65-100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 10069

Samtliga tillsvidareanställda medarbetare i Linköpings kommun kan komma att krigsplaceras

Dela detta jobb

logga
Personlig assistent till ungdom, LSS funktionsstöd

Linköpings kommun