medrek.se

logo

Pool-sjuksköterskor till Botkyrka kommun

Regioner
Utgår

2023-02-02

Ansök nu

Pool-sjuksköterskor till Botkyrka kommun

Botkyrka kommun, Vård och omsorgsförvaltningen

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och cirka 6 400 medarbetare.

Vård- och omsorgsförvaltningens ansvar är att ge vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning samt ge stöd till deras anhöriga. Vårt mål är att med medborgarens fokus ge goda förutsättningar till en självständig, stimulerande och trygg livssituation - dygnet runt. Vi är 2 500 medarbetare som i våra olika funktioner ger stöd och omsorg till de medborgare som behöver det.

Vill du vara med på vår utvecklingsresa? Botkyrka kommun ställer om till nära vård och vi siktar på att erbjuda Sveriges bästa kommunala hälso- och sjukvård. Som en del i det utökar vi antalet tjänster och gör om mobila jourteamet hos oss. Mobila jourteamet kommer att bestå av tio sjuksköterskor med uppdrag att utföra hälso- och sjukvårdsinsatser både dag, kväll och helg.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vi erbjuder ett fritt och självständigt arbete till dig som är trygg och erfaren samt har god förmåga att planera ditt arbete. Eftersom arbetet innebär många kontakter med boende, närstående, omsorgspersonal och kollegor ur andra yrkeskategorier behöver du ha lätt för att kommunicera med olika människor.

Vi lägger stor vikt vid att trivas på jobbet och ta hand om varandra, för vi ser att det ger bättre förutsättningar för samarbete och att kunna ta stöd och lära sig av varandra. Vår sjuksköterskegrupp speglar Botkyrka kommun och gruppen består av en härlig blandning av människor med unika kunskaper och erfarenheter.

En nyckel för att trivas i vårt mobila jourteam är att du gillar omväxlande arbetsuppgifter och varierande arbetstempo, att lösa kniviga situationer efter de förutsättningar som finns för dagen och göra bedömningar och prioritera insatser löpande.

Vi ser kompetensutveckling och arbetsplatslärande som en naturlig del av arbetet och livet. Det finns fina chanser hos oss att arbetet också kommer att utveckla dig som person! Tillsammans upptäcker vi saker som går att förbättra och vi har ett löpande utvecklingsarbete inom till exempel vård i livets slut, kognitiva sjukdomar och BPSD samt SBAR.

Vi erbjuder dig

Vad erbjuder vi? En komplex, samhällsviktig och fantastisk roll i en dynamisk kommun! För oss är det viktigt att alla medarbetare ska trivas och må bra på sin arbetsplats och därför uppmanar vi alla att använda Botkyrka kommuns förmåner, som friskvårdsbidrag och cykelbidrag. Vi har ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete för fysisk, organisatorisk och social arbetsmiljö med ett fokus på friskvård och hälsa.

Hos oss hittar du en perfekt balans av trygghet och utmaningar och varierande arbetsuppgifter. Vi är en stor verksamhet och jobbar med hälso- och sjukvård ut mot både äldreomsorg, LSS och socialpsykiatri med sjuksköterskor som arbetar både dagtid, kvällar/helger och natt så du behöver inte byta arbetsgivare för att prova på något annat hos oss.

Din anställning startar med att du introduceras i arbetet genom att du arbetar några pass tillsammans med erfarna kollegor. Inom enheten tar vi gemensamt ansvar för våra arbetsuppgifter.

Du som söker till oss

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har några års erfarenhet inom yrkesområdet.
Vidare ser vi att du har:

  • goda kunskaper inom den lagstiftning som är relevant för området, exempelvis HSL, SoL och LSS

  • goda kunskaper i att använda digitala verktyg och arbeta i verksamhetssystem (vi använder idag Lifecare, senior alert, svenska palliativregistret och olika skattningsinstrument)

  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift eftersom daglig dokumentation är en stor del av arbetet

  • giltigt B-körkort då vår verksamhet sträcker sig över hela Botkyrka


Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från demens- socialpsykiatri och/eller funktionsnedsättningsområdet och vi ser positivt på om du har arbetat inom kommunal verksamhet tidigare.

Vem är du? Som person är du trygg och stabil och trivs i en roll där du arbetar lösningsorienterat och flexibelt. I tjänsten är det viktigt att hålla rutiner och du behöver vara strukturerad, organiserad och självständigt kunna planera ditt arbete. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och där är förmågan att samarbeta, vara lyhörd och kunna bygga relationer det vi sätter mest värde på. Grunden är ett gott bemötande och respekt för våra patienter.

Om oss

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.

Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Övrig information

Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen - för ett hållbart arbetsliv. Läs mer här: Vårt arbetsgivarerbjudande

Botkyrka kommun har beslutat att blivande medarbetare som kommer i kontakt med barn eller ungdomar eller barn under 18 år i verksamhet inom ramen för 9 § LSS ska visa utdrag ur belastningsregistret. Det gäller även för medarbetare inom gymnasieskolan, kultur- och fritidsverksamhet, hemtjänst, personlig assistans, servicehus samt vård- och omsorgsboende.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Pool-sjuksköterskor till Botkyrka kommun

Botkyrka kommun