medrek.se

logga

Praktisk tjänstgöring för läkare på utbildningshälsocentral

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-23

Ansök nu

Praktisk tjänstgöring för läkare på utbildningshälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Vi söker dig som ser en framtid i Sverige och inom svensk sjukvård men behöver göra praktisk tjänstgöring för att nå svensk läkarlegitimation. För att ge dig så bra förutsättningar som möjligt har vi koncentrerat praktisk tjänstgöring till utbildningshälsocentral, HC Centrum i Sundsvall. HC Centrum är en centralt belägen hälsocentral i Sundsvall, en stad med cirka 95 000 invånare mitt i Sverige. Sundsvall ligger vackert vid havet mellan två berg. Utbildningsdelen av hälsocentralen är en del av den vanliga vårdcentralens verksamhet. Du kommer under din praktiska tjänstgöring få regelbunden handledning av våra erfarna specialistläkare.

Vi utbildar 3 underläkare samtidigt.. Hos oss har du också möjlighet till språkträning med regionens språklärare.

Praktisk tjänstgöring genomförs under sex månader. Målet är att du därefter ska kunna ansöka om svensk läkarlegitimation via Socialstyrelsen. Det är en tidsbegränsad anställning där dina medicinska kunskaper och färdigheter bedöms. Du är även välkommen att söka tjänsten om du innehar europeisk legitimation och behöver stöd språkligt eller arbetsmässigt för att komma in i svensk hälso- och sjukvård.

Arbetsuppgifter

Efter introduktion arbetar du som underläkare på hälsocentralen. I arbetet ingår patientmöten, anamnes, status och journalföring. Din handledare kommer finnas med hela tiden. Arbetet sker tillsammans med handledaren under hela praktiska tjänstgöringen men med ökad självständighet ju mer du lär dig. Vi hoppas att du efter praktiska tjänstgöringen trivs så bra att du fortsätter i Region Västernorrland med BT, ST och senare som specialist.

Vi tar även emot ansökningar till praktisk tjänstgöring inom annan verksamhet inom Region Västernorrland. Här har vi dock inga fasta platser utan ser över möjligheten att erbjuda praktisk tjänstgöring i förekommande fall.

Kvalifikationer

Du som söker praktisk tjänstgöring är läkare med utländsk utbildning och legitimation utanför EU/EES. Du har klarat Socialstyrelsens kunskapsprov och har goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av svensk hälso- och sjukvård under praktik som läkare eller arbete som annan vårdpersonal. Tidigare erfarenheter av Region Västernorrland är också meriterande.

För att trivas hos oss är det viktigt att du är nyfiken på svensk hälso- och sjukvård och är öppen för att lära dig nytt. Vi lägger stor vikt vid empatisk förmåga och ett patientcentrerat arbetssätt. Vidare är du noggrann, har god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i team.

Vi vill att din ansökan innehåller:

1.Beslut från Socialstyrelsen om 6 månader praktisk tjänstgöring. Detta innebär att du behöver ha blivit godkänd i både teoretiska och praktiska kunskapsprovet. Om du inte har klarat av praktiska delen av kunskapsprovet är du välkommen att skicka in din ansökan med bifogat resultat av
det teoretiska provet.
2.Betyg/intyg i svenska språket motsvarande Svenska 3/Svenska som andraspråk 3, nivå C1 enligt den
gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS) eller kurs/prov som ger behörighet till högskolestudier
3.CV
4. Personligt brev

Berätta också i din ansökan om du befinner dig i Sverige eller i något annat land och om du har arbetstillstånd eller uppehållstillstånd för studier från Migrationsverket.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Våra arbetsplatser är rökfria.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-23

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jonas Lindbäck

Enhetschef

E-post: jonas.lindback@rvn.se

 

Jonas Wallvik

Sveriges Läkarförbund

Telefon: +4660181714

E-post: jonas.wallvik@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Praktisk tjänstgöring för läkare på utbildningshälsocentral

Region Västernorrland