medrek.se

logga

Processansvarig Sjuksköterska för Kranskärlsprocessen

Regioner
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Processansvarig Sjuksköterska för Kranskärlsprocessen

Vi söker dig som är erfaren sjuksköterska och som vill utveckla dig i en av de viktigaste rollerna på kliniken.

Vårt anställningserbjudande

Hjärtkliniken på Danderyds sjukhus är en av Sveriges största hjärtkliniker. Vi tar hand om våra patienter på 6 akutvårdsavdelningar, hjärtsektionen på akuten, och genom en bred mottagningsverksamhet. Vi har en nybyggd hjärtintensivvård och toppmoderna angiolab. Vi ser vidareutveckling som en självklar del av alla medarbetares tjänstgöring. Hjärtklinikens uppdrag inom klinik, forskning och utbildning är indelat i fem huvudprocesser; kranskärl, arytmi, hjärtsvikt, hemostas och kärl. Varje huvudprocess leds av en processansvarig läkare (processledare) i samarbete med en processansvarig sjuksköterska.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en Steg 5 enligt Regions Stockholms kompetensstege. Det innebär att det är en specialisttjänst med definierat kliniskt ansvar. Du har ett fördjupat ansvar att självständigt leda och utveckla vården för ditt definierade ansvarsområde. Du har även ett utbildningsansvar inom ansvarsområdet.

Kranskärlsprocessens ansvar är att tillhandahålla uppdaterade och evidensbaserade riktlinjer för handläggning av patienter med känd eller misstänkt kranskärlsjukdom, t ex bröstsmärta, kärlkramp och hjärtinfarkt, och att säkerställa hela klinikens kompetensutveckling inom området. I uppdraget ingår även att främja klinisk forskning och kvalitetsarbete i samarbete med akuten, vårdavdelningarna, mottagningar och angiolab.

Som processansvarig sjuksköterska är du, tillsammans med processledaren, klinikens utbildningsledare och vårdenhetscheferna, ansvarig för omvårdnadspersonalens kompetensutveckling inom kranskärlssjukdom. Vidare ansvarar du för att omvårdnadsriktlinjer uppdateras. Du kommer även vara med och entusiasmera personalen till att delta i klinisk forskning. Du har en 20% tjänst för processarbete, och är i övrigt kliniskt placerad på en av våra avdelningar, lämpligen en med inriktning på kranskärlssjukdom. I uppdraget ingår inte personalansvar.

Kvalifikationer

Du är sjuksköterska med magisterexamen och minst 5 års erfarenhet av hjärtsjukvård. Du ser möjligheten att få en viktig och stimulerande roll på vår framgångsrika klinik. Du har god samarbetsförmåga och du är road av undervisning- och kvalitetsarbete. Du är ambitiös och självständig, och du ser möjligheter vid utvecklings- och förändringsarbeten. Du tycker om att arbeta med olika enheter och med många medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Forskningserfarenhet är meriterande inte ett krav.

Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

Anställning

Tillsvidareanställning, heltid.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. https://www.ds.se/

Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

logga
Processansvarig Sjuksköterska för Kranskärlsprocessen

Danderyds Sjukhus AB