medrek.se

logga

Professionell ställföreträdare/god man till Råd & Stöd

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-31

Ansök nu

Professionell ställföreträdare/god man till Råd & Stöd

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter 

I uppdraget kan ingå att bevaka rätt, förvalta egendom och eller sörja för person. Arbetet som förvaltare/god man präglas av tilltro till den enskildes förmåga och ska så långt det är möjligt ske i dialog och med respekt för dennes integritet och självbestämmanderätt. Var och en ska få stöd och hjälp utifrån sina specifika behov och förmågor. Förvaltarens/gode mannens roll är att samordna det stöd som finns runt omkring huvudmannen vilket kräver ett väl utvecklat samarbete med olika delar av samhället, exempelvis sjukvård, myndigheter, personal på särskilda boenden och anhöriga. I arbetet ingår även mycket administrativt arbete såsom att skriva ansökningar, överklaga beslut, reda ut skulder, handha ekonomi, sköta telefonkontakter med mera.

Verksamheten styrs utifrån föräldrabalkens 11 kap 4§ (godmanskap) och 7§ (förvaltarskap). Förvaltaren/gode mannen blir personligen förordnad då han/hon åtar sig uppdraget och redovisar sitt uppdrag till överförmyndarnämnden alternativt står under tillsyn från överförmyndarnämnden.

Din arbetsplats

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ & familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Målgruppen inom Socialpsykiatrin är personer med psykiska och/ eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns bland annat stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården. 

Professionell förvaltare/god man är ett uppdrag där du arbetar som förordnad förvaltare eller god man för personer i komplexa livssituationer med främst psykiska funktionshinder. 

Vi är idag en arbetsgrupp av 2 kollegor och utökar nu arbetsgruppen med två tjänster. Tjänsterna kommer att få ett riktat uppdrag mot överförmyndare i samverkan med ÖVIS (kommunerna Vimmerby, Kinda, Ydre och Åtvidaberg). Vi utgår från kontor på Hertig Karlsgatan 2, centralt beläget i Linköping. Arbetsuppgifterna kan delvis skötas mycket på distans men en del av arbetet innebär att du kör bil i tjänsten och träffar huvudman.  

Du som söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning som socionom, jurist eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av att arbeta med målgruppen psykiskt funktionshinder är meriterande. Erfarenhet av administration, skriva ansökningar, överklaga beslut, reda ut skulder, handha ekonomi är meriterande Du har en hög integritet samt förmåga att hantera konfliktfyllda situationer. Du har goda kunskaper om samhällsservice, vardagsekonomi och vardagsjuridik och du söker aktivt kunskaper som behövs inför respektive ärende. Erfarenhet av arbete med målgruppen psykiskt funktionshindrade är meriterande.

Ditt förhållningssätt till arbetet präglas av tilltro till huvudmannens vilja att vara delaktig och ansvarstagande för sin egen sociala situation. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vara bra på att skapa konstruktiva relationer. Du bemöter alla på ett professionellt och respektfullt sätt, är empatisk och van vid att göra egna prioriteringar. Du arbetar strukturerat och självständigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Körkort för manuell växellåda är ett krav. Du behöver ha god datavana då arbetet innebär mycket arbete via IT, det är även meriterande med övriga språkkunskaper.

Vid tillsättning av tjänst kommer utdrag från belastningsregister, kontroll hos kronofogden samt socialtjänst att begäras in.  

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 10566

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Professionell ställföreträdare/god man till Råd & Stöd

Linköpings kommun