medrek.se

Projektledare till Strategisk sjukvårdsutveckling

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-22

Ansök nu

Projektledare till Strategisk sjukvårdsutveckling

Vill du jobba med något som verkligen är värdefullt - att hjälpa människor till bättre hälsa? Vill du vara del av ett team som brinner för att förbättra hälso- och sjukvården, och samtidigt inspirera internationell utveckling? Vi söker nu drivna projektledare till strategisk sjukvårdsutveckling och kanske är det just dig vi söker! 

 

Vi erbjuder  

Karolinska Universitetssjukhuset genomför en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi mäter oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning, och skapa mesta möjliga värde för våra patienter. Vi har infört en ny verksamhetsmodell där vi utgår ifrån våra patienters resa genom vården. Läs gärna mer här (https://www.karolinska.se/om-oss/karolinskas-verksamhetsmodell).  

 

Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna, där inflyttning snart är slutförd, blir navet i ett av Europas största Life Science-kluster för akademi, forskning och näringsliv i Hagastaden. Parallellt bedrivs ett stort arbete på vårt universitetssjukhus i Huddinge för att modernisera och vidareutveckla också denna sjukhusbyggnad. Vi söker flera projektledare, som vill vara med i denna förändringsresa.  

 

Du kommer att jobba på avdelningen Strategisk Sjukvårdsutveckling och Vårdproduktion (SSVP) som består av cirka 30 medarbetare, under ledning av sjukhusdirektören. Du blir del av ett dynamiskt team av analytiker och verksamhetsutvecklare som fungerar som strategiskt stöd till sjukhusets verksamheter och sjukhusledningen i frågor kopplat till det stora förändringsarbetet och sjukhusets kärnverksamhet. Arbetet kommer vara väldigt stimulerande och fullt av energi! För att kunna stötta verksamheten ännu bättre kommer avdelningens uppdrag och utformning utvecklas under 2019, vilket innebär möjligheter för både nya och befintliga medarbetare att bidra till nytänkande och förbättrat samarbete för att ge maximalt stöd till vården.  

 

Om tjänsten  

Du kommer att vara djupt delaktig i att driva strategiska initiativ med syfte att utveckla Karolinskas verksamhet och roll i hälso- och sjukvårdssystemet. I många frågor sker samarbete med Hälso- och sjukvårdsförvaltningen (HSF), Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF) samt andra vårdgivare för att skapa bästa möjliga vård för våra patienter. Då avdelningens uppdrag är övergripande och mångfacetterat finns det stora möjligheter att jobba inom olika områden, så som operativ styrning, produktions- och kapacitetsplanering, digitalisering, utveckling av Karolinskas vård- och tjänsteportfölj och fortsatt arbete med vår verksamhetsmodell. 

 

Dina arbetsuppgifter kan till exempel inkludera: 

 • Driva och implementera övergripande projekt relaterat till vårdverksamheten och dess utveckling 
 • Koordinera sjukhusövergripande aktiviteter kopplat till bland annat vårduppdrag och kapacitet 
 • Kvantitativ och kvalitativ analys, samt framtagande av exekutiva beslutsunderlag 
 • Driva landstingsövergripande frågeställningar (exempelvis beträffande Karolinskas vårdinnehåll) tillsammans med andra aktörer i Stockholms Läns Landsting 
 • Agera stöd och rådgivare i förändringsprogram, samt coachning av projektdeltagare från vårdverksamheter  

Vi befinner oss i en fas där det kommer finnas stort utrymme att vara med och påverka utformningen av framtidens verksamhet och utvecklas i din roll. Du rapporterar till en av avdelningens två sektionschefer. 

 

Vi söker 

Som person är du driven, flexibel och har god förmåga att leda/coacha andra människor. Vi ser att du är lösningsfokuserad, har helhetssyn och är en god organisatör. Du är lyhörd, ödmjuk och är duktig på att samarbeta med individer med olika bakgrund och roll. 

 

Kvalifikationer 

Vi ser att du har några års projekterfarenhet samt erfarenhet från verksamhetsutveckling. Du har högskoleutbildning såsom civil-/högskoleingenjör, civilekonom, läkare eller motsvarande och erfarenhet inom relevanta kompetensområden.  

 

Du behöver kunna/ha erfarenhet av : 

 • Självständigt driva projekt/delprojekt/arbetsströmmar, arbeta i team och ta initiativ ”från ax till limpa” 
 • Arbeta i komplexa projekt eller uppdrag i större organisationer 
 • Arbeta med förändringsledning och praktiskt förbättringsarbete 
 • Erfarenhet från analytiskt och konsultativt arbete 
 • Mycket goda kunskaper i PowerPoint och Excel 
 • Flytande svenska i tal och skrift  

Det är meriterande om du:  

 • Har en kombination av erfarenhet från näringslivet och sjukvården eller annan verksamhet inom hälso- och sjukvårdssektorn 
 • Har erfarenhet av att arbeta mot seniora beslutsfattare där mycket höga krav ställs på tydligt beslutsunderlag 
 • Har erfarenhet av att arbeta med produktions- och kapacitetsplanering 
 • Har erfarenhet av internationell miljö

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

 

Övrig information: 

Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt, annars enligt överenskommelse.  

Urval och intervjuer sker löpande.  

 

Vi ser fram emot din ansökan! 

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur   

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Projektledare till Strategisk sjukvårdsutveckling

Karolinska Universitetssjukhuset