medrek.se

Psykolog/rater till klinisk läkemedelsprövning vid Klinisk Farmakologisk Prövningsenhet (KFP)

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-10

Ansök nu

Psykolog/rater till klinisk läkemedelsprövning vid Klinisk Farmakologisk Prövningsenhet (KFP)

Vi erbjuder 
Vi behöver din kompetens för kliniska läkemedelsprövningar i Huddinge! 
 
Klinisk Farmakologisk Prövningsenhet (KFP) är en prövningsenhet som är en del av funktionsområdet Klinisk farmakologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Vid funktionsområdet bedrivs laborativ och konsultativ verksamhet inom rationell läkemedelsbehandling. 
 
KFP har 30 års erfarenhet av att planera och genomföra industrisponsrade och akademiska läkemedelsstudier i fas 1-3 på både patienter och friska frivilliga försökspersoner. Vi arbetar enligt Good Clinical Practice (ICH-GCP) och lägger mycket stor vikt vid kvalitet och säkerhet. KFP är en av en handfull enheter med Läkemedelsverkets tillstånd att genomföra så kallade first-in-humanstudier då ett nytt läkemedel studeras på människa för första gången. På KFP tjänstgör tre forskningssjuksköterskor och en-två läkare inklusive funktionsenhetschefen. 
 
Om tjänsten 
Klinisk Farmakologisk Prövningsenhet på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge planerar en klinisk läkemedelsprövning med extra allt. Till denna prövning skulle vi behöva två psykologer eller psykologstudenter på sista året.  
 
De studierelaterade uppgifterna kommer att bestå i kognitiv testning (ADAS-Cog) på friska äldre (55-80 år) försökspersoner. Testningen ska ske dels vid screening och sedan före dosering, 3 och 24 timmar efter dosering vid första och sista dosen av en fyra veckors behandling med ett prövningsläkemedel. Testbatteriet uppskattas ta cirka 45-60 minuter vid varje tillfälle. Total tidsåtgång förväntas bli uppemot 10-16 timmar per vecka, men fördelat på olika dagar och tider. 
 
Vi planerar att ha två försökspersoner åt gången, men när studien rullar, kommer det ibland vara två första- och två sistadagsförsökspersoner samtidigt, men med en veckodags förskjutning. Studien startade i januari och kommer att pågå åtminstone hela hösten 2019. 
 
Vi erbjuder timanställning och erforderlig utbildning i klinisk prövning, skattningsinstrument och annat som kan behövas. Sist men inte minst erbjuder vi arbete i ett glatt, kvalificerat och dedicerat team! 
 
Kontakta mig på e-post staffan.rosenborg@sll.se eller mobil 070-0856508 för att anmäla intresse eller få veta mer. 
 
Vi söker 
Vi söker dig som är psykolog eller sistaårsstudent på psykologprogrammet. Du är noggrann, strukturerad, flexibel, självständig och lösningsorienterad. 
 
Kvalifikationer 
Psykologexamen eller minst motsvarande kandidatexamen i medicinsk psykologi. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning. Erfarenhet av neuropsykologiska testinstrument och/eller forskning är meriterande. 
 
Varmt välkommen att söka! 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
 
-------------------------------------------------------------------------------------
Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  
Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Timanställning

Anställningens omfattning
Deltid
Kontakt
Staffan Rosenborg 
Funktionsenhetschef
contacticon phone 08-585 810 48
contacticon mobile 070-085 65 08

Fackliga representanter
SACO, Shahideh Rezai, shahideh.rezai@sll.se

Dela detta jobb

Psykolog/rater till klinisk läkemedelsprövning vid Klinisk Farmakologisk Prövningsenhet (KFP)

Karolinska Universitetssjukhuset