medrek.se

logga

Psykolog till skolorna i Skäggetorp

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-10

Ansök nu

Psykolog till skolorna i Skäggetorp

Sista ansökningsdatum: 2020-10-10
Referensnummer: 5128

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Sara Skagerström, Sara.Skagerstrom@linkoping.se

Rosita Storm, psykologförbundet, 013-263132, Rosita.Storm@linkoping.se

 

 

Om arbetsplatsen

Nygårdsskolan är en skola med elever i åk F-6, där de flesta har mångkulturell bakgrund. Skolan har också flera förberedelseklasser där nyanlända elever tas emot. Vår skola präglas av ett mycket stort engagemang och hög grad av flexibilitet. Vår idé om kvalitet är vikten av lärarens undervisningspotential i klassrummet och samverkan mellan personal och elever. Vi tror också att kvalitet uppnås genom aktivt arbete med värdegrunden och att personal oavsett arbetsuppgifter tar initiativ, påverkar och analyserar verksamheten. 

Rosendalsskolan ligger i bostadsområdet Skäggetorp. På skolan går ca 400 elever fördelat i årskurserna F-5. Vi har fyra fritidsavdelningar för elever i åk F-3 samt öppen fritidsverksamhet för elever i åk 4-5. Hos oss kommer du att vara en av ca 85 medarbetare som samverkar aktivt för att förverkliga vår vision om allas lika värde, lika behandling och maximalt lärande

Skäggetorpsskolan är en skola med elever i åk 7-9, där de flesta har mångkulturell bakgrund. Skolan har också flera förberedelseklasser där nyanlända elever tas emot. Vår skola präglas av ett mycket stort engagemang och hög grad av flexibilitet. 

Arbetsbeskrivning

Som skolpsykolog arbetar du tillsammans med andra yrkeskategorier med det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet på skolan. Du kommer att arbeta handledande och konsultativt mot personal på skolorna och vid behov göra observation i klass. Du ansvarar för att psykologiskt utreda barn/elever i behov av särskilt stöd och kommer att fungera som en länk till andra vårdgivare. Vid behov ger du även samtalsstöd till elever. Som psykolog hos oss deltar du i kommunens nätverk för psykologer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare arbete som psykolog med inriktning barn och ungdomar. Du bidrar med ett psykologiskt perspektiv och har en förmåga att förmedla och omforma det till användbara pedagogiska insatser.

Du som söker måste ha lätt för att samarbeta med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra och bidrar även med dina kunskaper som en resurs för andra.

Vi söker dig som är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och det professionella. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra du har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-08-11

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5128

Dela detta jobb

logga
Psykolog till skolorna i Skäggetorp

Linköpings kommun