medrek.se

Funktionsområdet (FO) Medicinsk psykologi vid Karolinska Universitetssjukhuset organiserar alla kliniskt verksamma psykologer på sjukhuset. För närvarande är vi cirka 55 legitimerade psykologer och har även sex stycken PTP-psykologer anställda. Vi arbetar med psykologisk behandling och neuropsykologisk bedömning/utredning inom olika delar av den somatiska sjukvården. Funktionsområdet har även samarbete med Institutionen för Klinisk Neurovetenskap, sektionen för psykologi vid Karolinska Institutet. Nu söker vi två nya kollegor!  

Om tjänsten 

I denna tjänst kommer du huvudsakligen att arbeta med neuropsykologiska bedömningar/utredningar av barn och ungdomar mellan 2 och 18 år, med misstänkt neurologisk utvecklingsavvikelse och/eller epilepsi. Vanliga frågeställningar är autism, ADHD och intellektuell funktionsnedsättning. Arbetet sker i multiprofessionella team, så kallade KNUT-team (Kognitiv neurologisk utredning i team), som är kopplade till den neuropediatriska verksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset.  

Ett stort utvecklingsarbete pågår för närvarande inom sjukhuset, vilket ger dig chans att få vara med att via förbättringsarbete effektivisera och vidareutveckla metoderna för neuropsykologisk bedömning/utredning och behandling för barn inom somatisk sjukvård.  

Vi söker nu två psykologer till vår neuropediatriska mottagning; en med placering i Solna och en med placering i Huddinge. Anställningarna är på heltid, tillsvidare. Vi önskar ha våra nya medarbetare på plats så snart som möjligt.  

Vi erbjuder 

Hos oss blir du en viktig del av ett multiprofessionellt team som förutom dig som psykolog även består av en arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, specialpedagog och läkare, som alla är erfarna inom sina områden. Här möts ni kring komplexa problem i somatisk miljö och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas!  

Vi söker 

För att trivas i den här rollen är det viktigt att du uppskattar att ha många kontaktytor. Du ser fördelarna med att vara del av ett team med olika kompetenser och bidrar med engagemang för att ni gemensamt ska kunna utveckla vården. Ditt arbetssätt präglas av struktur och du har förmåga att på egen hand avgränsa dina uppgifter. Självklart ger du ett gott bemötande till alla du möter i ditt arbete, vare sig det är patienter, deras föräldrar eller dina kollegor! 

Intresse för utvecklingsarbete och forskning värderas högt, liksom förmågan att ta till sig nya metoder.  

Kvalifikationer 

Vi händer oss till dig som är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Utöver legitimation krävs för denna tjänst även:  

- Goda erfarenheter av neuropsykologiska/neuropsykiatriska bedömningar/utredningar av barn 

- ADOS-utbildning 

- Kunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. 

Specialistutbildning i klinisk psykologi med inriktning neuropsykologi är meriterande för tjänsten. 

Varmt välkommen med din ansökan!  

I vår nya organisation på Karolinska Universitetssjukhuset är Hälsoprofessionerna en av fem funktioner. Genom att samla arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder och psykologer i en gemensam funktion kan vi erbjuda högspecialiserad och innovativ vård till olika patientgrupper med samordnade patientcentrerade insatser utmed hela patientflödet. Funktion Hälsoprofessioner arbetar i vårdteam med alla patientgrupper.  

Inom funktionen utför man både diagnostik och behandling och arbetar hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Här finns särskild kompetens kring patientrelevanta utfallsmått med fokus på funktion och livskvalitet. Inom funktionen bedrivs forskning inom alla patientgrupper, utbildning på grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildning tillsammans med Karolinska Institutet och andra lärosäten. Inom hälsoprofessionerna jobbar nu närmare 700 personer. Funktionen är i dagsläget indelad i fem olika funktionsområden, med huvudsaklig verksamhet i Huddinge och Solna.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Pernilla Bergman 
Chefpsykolog
072-598 12 26

Fackliga representanter

Sveriges Psykologförbund, Marie Schottenius 08-585 821 53

Psykologer till FO Medicinsk Psykologi/Neuropediatrik i Solna/Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-21

Ansök nu

Dela detta jobb