medrek.se

PTP-psykologer till Funktion Hälsoprofessioner, Karolinska Universitetssjukhuset

Regioner
Utgår

2019-04-07

Ansök nu

PTP-psykologer till Funktion Hälsoprofessioner, Karolinska Universitetssjukhuset

I vår nya organisation på Karolinska Universitetssjukhuset är Hälsoprofessionerna en av fem funktioner. Genom att samla arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder och psykologer i en gemensam funktion kan vi erbjuda högspecialiserad och innovativ vård till olika patientgrupper med samordnade patientcentrerade insatser utmed hela patientflödet.  
 
Funktion Hälsoprofessioner arbetar i vårdteam med alla patientgrupper. Inom funktionen utför man både diagnostik och behandling och arbetar hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Här finns särskild kompetens kring patientrelevanta utfallsmått med fokus på funktion och livskvalitet. Inom funktionen bedrivs forskning inom alla patientgrupper, utbildning på grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildning tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Funktionen är i dagsläget indelad i fem olika funktionsområden, med huvudsaklig verksamhet i Huddinge och Solna, och har cirka 700 medarbetare.  
 
Funktionsområde (FO) Medicinsk psykologi samt FO Åldrandes hälsa och funktion är interprofessionella verksamheter som samlar Karolinska Universitetssjukhusets alla cirka 60 psykologer samt för närvarande sex PTP-psykologer. Vi arbetar inom olika delar av den somatiska sjukvården och har även samarbete med Institutionen för Klinisk neurovetenskap, avdelningen för psykologi vid Karolinska Institutet. 
 
Vi erbjuder 
Medicinsk psykologi tillsammans med Åldrandes hälsa och funktion har möjligheten att erbjuda våra PTP-psykologer en bred och allsidig tjänstgöring. Oavsett placering kommer du under PTP-året att få erfarenhet av arbete inom sjukhusets olika områden samt erfarenhet av såväl behandling som neuropsykologiska utredningar. 
 
Om tjänsten 
Vi söker nu 7 PTP-psykologer på heltid med start 2 september 2019 med huvudsaklig placering inom enhet Beteendemedicin, Neuropsykologi barn eller Neuro och Kognition vuxna. Våra verksamheter arbetar med såväl psykologisk bedömning och behandling, som neuropsykologiska bedömningar och utredningar av såväl vuxna som barn inom högspecialiserad somatisk sjukvård, vilket innefattar en stor variation avdiagnoser. 
 
Samarbetet med KI innebär en möjlighet att få bidra som seminarieledare/föreläsare på psykologprogrammet eller andra program inom KI där vi har uppdrag att undervisa inom psykologi och kognition bland annat. Vidare erbjuder PTP-tjänstgöringen, som del av Karolinska Universitetssjukhuset, en nära förankring med forskning. All verksamhet bedrivs i enlighet med evidensbaserade metoder och ett ständigt utvecklings- och kvalitetsarbete sker, som även du som PTP-psykolog får möjlighet att såväl lära och ta del av som aktivt bidra till, arbeta med och utveckla under ditt PTP-år. 
 
Inom ramen för verksamhetens utbildningsuppdrag tas såväl auskultanter som kandidater emot från olika psykologutbildningar. Du är som PTP-psykolog även med och handleder dessa studenter. Därtill erbjuds möjligheten att arbeta med handledning och konsultation för personalgrupper inom sjukvården.  
 
Annonsen avser visstidsanställningar för perioden 2019-09-02 till och med 2020-08-31. 
 
Vi söker 
För att trivas och bli framgångsrik i den här rollen ser vi att du är en flexibel och prestigelös person, som uppskattar att ha många kontaktytor i din yrkesroll. Du har förmåga att arbeta självständigt och vet hur du strukturerar och avgränsar ditt arbete.
 
Inte minst har du ett stort engagemang för ditt uppdrag. Nyfikenhet och intresse för utvecklingsarbete och forskning värderas högt, liksom förmågan att ta till sig nya metoder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.    
 
Kvalifikationer 
- Fullgjord psykologexamen 
- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift 
 
Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård beaktas särskilt. 
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
Om du har önskemål om att arbeta med huvudsakligen behandling eller neuropsykologiska utredningar av vuxna eller barn, samt om du har önskemål om att arbeta med specifik patient-/diagnosgrupp kan du ange det när du skickar in din ansökan.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Visstidsanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Pernilla Bergman 
Funktionsenhetschef
contacticon phone 072-598 12 26

Fackliga representanter
Marie Schottenius, Sveriges Psykologförbund, tel. 08-585 821 53
Liisa Holtay, Sveriges Psykologförbund, tel. 08-123 356 34

Dela detta jobb

PTP-psykologer till Funktion Hälsoprofessioner, Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset