medrek.se

Vill du hjälpa människor där du bor och arbetar att känna sig trygga i sin vardag? Tycker du att brandmannayrket verkar intressant?

Vi söker nu deltidsbrandmän till Vimmerby Räddningstjänst med placering i Vimmerby.

Vår utryckningsverksamhet består av fyra deltidsstyrkor: Vimmerby, Rumskulla, Södra Vi och Tuna samt ett räddningsvärn i Locknevi.

Ditt nya jobb

Som deltidsbrandman är du anställd hos Räddningstjänsten i Vimmerby kommun samtidigt som du har en annan huvudarbetsgivare eller är egenföretagare. Arbetet som deltidsbrandman är spännande och varierande. Du och din grupp möter och hjälper människor i utsatta situationer och arbetet består av räddningsarbete vid bränder, trafikolyckor och andra olyckor.

I din roll som deltidsbrandman är du en viktig och värdefull trygghet för kommunens invånare. Räddningstjänsten betalar för den tid som du deltar i utryckningar, övningar samt utbildningar och du får dessutom beredskapsersättning. I din anställning som deltidsbrandman får du räddningstjänstutbildning, årlig hälsokontroll och utbildning i exempelvis hjärt- och lungräddning samt sjukvård m.m. Det finns även möjlighet till ersättning för C-körkort samt tillgång till träningslokal.

Vi söker dig som


• uppfyller kraven avseende geografiskt avstånd på 5 minuter från bostad och arbete till stationen
• kan uppvisa intyg från din huvudarbetsgivare att få lämna arbetsplatsen vid larm
• har god fysisk förmåga
• är simkunnig och fullt frisk

Körkortsbehörighet C är meriterande.

Som person är du pålitlig, ödmjuk och har en god empati. Du agerar tryggt och stabilt och har en god psykisk förmåga och kan klara av stressade situationer. Då du har ett nära samarbete med dina kollegor samt möter många människor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du trivs med att hjälpa andra.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Deltid
Tillträde: Snarast

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-01-31
Intervjuer och tillsättning sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representan ter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Vid frågor om fysiska krav för tjänsten kontakta Magnus Svahn, se kontaktuppgifter nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Räddningstjänsten Vimmerby söker deltidsbrandmän RIB

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Utgår

2019-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb