medrek.se

Radiokemist/farmaceut till funktionsområde Radiofarmaci

Regioner
Utgår

2019-10-30

Ansök nu

Radiokemist/farmaceut till funktionsområde Radiofarmaci

Vi erbjuder
Radiofarmaciverksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har en omfattande produktion av radioaktivt märkta spårsubstanser för användning inom kliniskt patientdiagnostik (PET och SPECT) och ett flertal forskningsområden. Inom radiofarmaciverksamheten erbjuder vi ett utvecklande och spännande arbete inom en högspecialiserad laborativ verksamhet. Vi är nu i slutskedet av flytten till våra nybyggda lokaler i Solna. De nya produktionsfaciliteterna är ett av Europas största radiofarmacilaboratorier som ska tillgodose sjukvårdens framtida behov av radiofarmaka.

Om tjänsten
Som radiokemist/radiofarmaceut kommer de huvudsakliga arbetsuppgifterna vara att delta i den dagliga produktionen av radiofarmaka för kliniskt ändamål. Radionukliderna, som används i produktionen, tillverkas med hjälp av en partikelaccelerator kallad cyklotron. Beroende på utbildning och tidigare erfarenhet finns även möjlighet att arbeta med beredning av radiofarmaka, framtagande av rutiner, förbättringsarbete av nuvarande rutiner, metodutveckling samt drift och underhåll av våra lokaler och utrustning.

Radiofarmakan levereras tidigt på dagen vilket medför krav på att kunna börja tidigt på morgonen. Arbetstider och arbetsuppgifter kan komma att variera efter verksamhetens behov.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi söker
Dig som vill vara med och arbeta med produktion av kortlivad radiofarmaka i GMP-miljö. Arbetet med kortlivade radioisotoper ställer krav på att du som person är initiativtagande, resultatinriktad och samtidigt noggrann. Hos oss arbetar människor från flera olika professioner vilket gör att kommunikation är en viktig komponent i arbetet.

Då tillverkningen av radiofarmakan till stor del är automatiserad och datorstyrd är det lämpligt att du har intresse för, förutom kemi, även teknik. Arbetet består av både självständiga arbetsmoment, men också arbete i grupp, varför det är viktigt att du trivs med att arbeta i båda dessa roller.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.

Kvalifikationer
Krav:

  • Examen från universitet eller högskola. Lämplig utbildning är farmaceut, kemist, kemingenjör eller motsvarande.
  • Du bör ha goda språkkunskaper i både svenska och engelska samt ha en god datorvana.

Meriterande:

  • Tidigare arbetslivserfarenhet inom aseptisk läkemedelstillverkning, automatiserade kemisystem eller annan GMP-reglerad laboratorieverksamhet.

Urval sker fortlöpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Radiokemist/farmaceut till funktionsområde Radiofarmaci

Karolinska Universitetssjukhuset