medrek.se

logga

Rehabiliteringskoordinator till Psykiatrisk mottagning, Örnsköldsvik

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Rehabiliteringskoordinator till Psykiatrisk mottagning, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Länsverksamhet Psykiatri har fem utbudspunkter, Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik Kramfors och Sollefteå. Det finns i länet 6 psykiatriska vårdavdelningar och 10 psykiatriska öppenvårdsmottagningar.
Vuxenpsykiatriska verksamheten i Örnsköldsvik består av en mottagning och ett mobilt specialistpsykiatriskt omvårdnadsteam. Psykiatriska mottagningen är en allmänpsykiatrisk mottagning som riktar sig till personer över 18 år som är i behov av psykiatrisk vård på specialistnivå. Mottagningen är centralt belägen i Örnsköldsvik. På vår mottagning arbetar ett 40-tal behandlare av olika professioner och vi bedriver teampsykiatri. Du kommer få möjlighet att träffa patienter med ett brett spektrum av psykiatriska tillstånd. Vi lägger stor vikt vid bedömning/diagnostik och evidensbaserad behandling där vi kan erbjuda ett brett behandlingsutbud. Vi är HBTQ-certifierad.

Vi söker nu en Rehabiliteringskoordinator till ett ettårigt vikariat vid psykiatriska öppenvårdsmottagningarna i Örnsköldsvik. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen medverkar du till att utveckla rutiner, metoder och arbetsmodeller som gynnar sjukskrivningsprocessen och rehabiliteringsgarantin. I arbetet ingår även att underlätta ett gemensamt synsätt och effektivisera det interna samarbetet i sjukskrivningsprocessen och rehabiliteringsgarantin på den egna enheten.

Rehabiliteringskoordinatorn ska fungera som en konsultativ och informativ resurs inom försäkringsmedicinska frågeställningar och som kontaktperson och coach till sjukskrivna och patienter med risk för sjukskrivning.
I arbetsuppgifterna ingår att vara ledare för internt rehabiliteringsteam, göra bedömningar av individens behov samt att vara ledare/organisatör för internt team för arbete med patienter i rehabiliteringsgaranti.

Övriga arbetsuppgifter som ingår i rollen som rehabiliteringskoordinator:

- Rådgivare/utbildning till läkare om sjukskrivningsprocessen och rehabilitering.
- Rådgivande funktion vid intygsskrivning.
- Kartläggning av klient utifrån Psykiatriskt perspektiv.
- Samverkanspartner mot externa aktörer inom arbetsrehabiliterande åtgärder (Kommun, Arbetsförmedling, Försäkringskassa, arbetsgivare eller andra projekt som pågår).
- Introducera/medverka för att ny personal i enheten introduceras med sjukskrivningsprocessen och rehabiliteringsgarantin.
- Utveckla samarbetet med kommunen i form av Samordnad individuell planering (SIP) vid behov.
- Agera länk mellan vårdtagare, vårdgivare, Försäkringskassa, Arbetsförmedling Kommun samt andra aktörer inom sjukskrivning och rehabilitering.

Hos oss arbetar du i ett positivt och öppet arbetsklimat med kompetenta kollegor och handledare. Du erbjuds goda möjligheter till utbildning och kompetensutveckling. Vi har flextid och arbetstiderna är måndag till fredag kl 8-17, med möjlighet till individuell anpassning av arbetstiderna.
För oss är det viktigt att våra medarbetare mår bra, vi uppmuntrar därför till friskvård - både i form av friskvårdslokaler och friskvårdstimme varje vecka, om verksamheten tillåter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, till exempel socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du som söker har tidigare erfarenhet av arbete inom rehabilitering och/eller psykiatri. MI-utbildning och/eller Steg 1 (grundläggande psykoterapiutbildning) är meriterande för tjänsten.

För att trivas i denna roll ser vi att du är en utåtriktad person med förmåga att skapa och underhålla relationer. Då rollen innebär samverkan med såväl kollegor, patienter som externa parter är det viktigt att du trivs i en roll där du agerar spindeln i nätet och kan relatera till andra på ett smidigt och lyhört sätt. Vi ser också att du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan självgående driva ditt arbete framåt på ett effektivt sätt. Vi ser också att du har förmåga att lyfta blicken och se till hela verksamhetens bästa i ditt agerande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Låter detta intressant?
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Amanda Englund

Enhetschef

Telefon: 073-2742319

Mobiltelefon: 073-2742319

E-post: amanda.englund@rvn.se

Eva Sjödin

Kommunal Västernorrland

Telefon: +4666089724

E-post: eva.sjodin@rvn.se

Karin Berggren Axelsson

Vårdförbundet

Telefon: +4666089710

E-post: karin.berggren.axelsson@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Rehabiliteringskoordinator till Psykiatrisk mottagning, Örnsköldsvik

Region Västernorrland