medrek.se

Ribbyskolan söker skolsköterska

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-10

Ansök nu

Ribbyskolan söker skolsköterska

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Ribbyskolan i Västerhaninge söker 2 skolsköterskor på heltid som vill vara med och utveckla vår skolhälsovård.

Ribbyskolan är i dag en F-9 skola och har för närvarande ca 800 elever.

Vi har en trivsam skola med bra miljö och en hög teknisk standard så som t.ex. Smartboards och en till en lösning. På Ribbyskolan känner all personal sig delaktiga i arbetet med att skapa en bra skola. Gå gärna in på vår hemsida, som du hittar under Haninge kommuns grundskolor, så får Du mer information om vår skola.

Vi arbetar för tillfället i tillfälliga lokaler och 2022/23 planerar vi att flytta in i en ny- och ombyggd skola för F-9. I dagsläget arbetar 100 personer med ca 800 elever på F-9.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats. 

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans!

Ditt uppdrag.

Skolsköterskans uppdrag på Ribbyskolan är att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal, utifrån din omvårdnadskompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet.

I rollen som skolsköterska har du ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt kommunens basprogram och utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan.

Hälsobesök/hälsosamtal, vaccinationer, öppen mottagning och mottagning tillsammans med skolläkaren ingår i ditt medicinska uppdrag. Som skolsköterska hos oss kommer du att ingå i vårt elevhälsoteam som består av skolledning, skolkurator, speciallärare samt socialpedagog för att stödja eleverna att nå målen i skolan. Du kommer även ha ett nära samarbete med skolkurator och socialpedagog samt med elevhälsans övriga yrkesgrupper, rektorer, pedagogisk personal och vårdnadshavare. 

Vi ser att du har en vilja att vidareutveckla arbetet som skolsköterska tillsammans med vårt elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor på skolan.

Dokumentation sker i journalsystemet PMO.

Dina kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterska med någon av följande specialistsjuksköterskeutbildningar: Specialistsjuksköterskeprogrammet – Distriktssköterska, Specialistsjuksköterskeprogrammet – Barn och ungdom, Specialistsjuksköterskeprogrammet – Skolsköterska

Utöver detta ser vi även att du:

  • Är trygg, tydlig och stabil i din ledarroll

  • Har god samarbetsförmåga

  • Har en positiv elevsyn och utgår ifrån att eleverna kan och vill

  • Har förmågan att möta eleverna individuellt och sprida en positiv atmosfär i ditt arbete. 

  • God datorvana då vi använder oss av IT till det mesta i skolan

  • Gärna erfarenhet av arbete i Schoolsoft

  • Har erfarenhet och referenser från liknande arbete

Vad vi kan erbjuda:

Du ingår i en skolsköterskegrupp i Haninge kommun med många erfarna skolsköterskor. Centralt i kommunen finns en verksamhetschef och en medicinskledningsansvarig skolsköterska dit du kan vända dig gällande professionsinriktade frågor. Som en del i elevhälsans medicinska insatser (EMI) har du tillgång till kommunens metodbok som

innehåller rutiner och riktlinjer för kommunens basprogram., handledning i professionsgrupp, regelbundna professionsmöten för kompetensutveckling och patienssäkerhetsarbetet samt möjlighet att delta på skolsköterskekongress. Du kommer erbjudas introduktion i arbetet samt en mentor.

Friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Januari 2022 eller enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Västerhaninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/598

Kontakt: Jesper Samuelsson
08-606 75 55

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-10-15

Sista ansökningsdag:
2021-11-12

Dela detta jobb

Ribbyskolan söker skolsköterska

Haninge kommun