medrek.se

Röntgensjuksköterska till enheten för kliniska studier

Ansök nu

Röntgensjuksköterska till enheten för kliniska studier

Är du legitimerad röntgensjuksköterska och vill arbeta i framkant som forskningssjuksköterska på ett av Europas främsta universitetssjukhus?

Vi erbjuder  
Vi söker en engagerad och erfaren forskningssjuksköterska till funktionen Bild och Funktions (BoF) enhet för kliniska studier (EKS) vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta och ett av Nordens största universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare. Forskning, utbildning (FoU) och utveckling av hälso- och sjukvård är kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag för att förlänga och förbättra människors liv.

I samverkan med Karolinska Institutet har sjukhuset sedan länge en framstående plats inom svensk forskning och utbildning. Vi har nu byggt ett av världens mest moderna universitetssjukhus och behöver dig, som vill vara med och påverka och utveckla hur vi ska arbeta inom sjukvården idag och i framtiden. Detta synsätt avspeglas i såväl organisation, styrning som uppföljning av universitetssjukvårdsenheternas verksamhet www.karolinska.se. 
 
Om tjänsten
Som forsknings- och röntgensjuksköterska vid EKS verkar du för hög kvalitet vid uppstart, handläggning och avslut av kliniska studier inom BoF. Enheten leds av en enhetsledare och arbetet involverar en stor kliniskt verksam personalgrupp och forskare. Du bidrar till goda förutsättningar för multidisciplinära forskningssamarbeten under gemensamma riktlinjer och verkar för att riktlinjer blir kända och efterlevs. Uppdraget utförs i nära samarbete med Karolinska universitetssjukhusets nya ”Grants Office”, på uppdrag från de medicinska enheterna inom BoF och universitetssjukhusets övriga enheter för kliniska studier och forskare inom sjukvården och omkringliggande universitet. Enheten arbetar med kvalitetssäkring enligt GCP och ICH.

I tjänsten kan ingå aktivt deltagande i kliniskt arbete när tid för detta finns eller när verksamhet inom EKS så kräver.
 
Målet är att Du ska bidra till att BoF genomför klinisk forskning med höga definierade kvalitetskrav och att verka för utbildning och utveckling av tillämpad forskning/kliniska studier inom BoFs profilområden. 
 
Vi söker 
 Dig legitimerad röntgensjuksköterska med engagemang och erfarenhet av forskningsstudier inom BoFs verksamhetsområden.
 
Kvalifikationer 
Krav: legitimerad röntgensjuksköterska, erfarenhet av kliniska forskningsstudier, grundläggande datakunskap och statistik, dokumenterad GCP-utbildning och engelska-kunskap i tal och skrift.
 
Meriterande är dokumenterad långvarig erfarenhet av klinisk bild- och funktionsdiagnostik (ssk radiologisk, men även nuklearmedicinsk verksamhet) inkl. svarsskrivande och bildbehandling, magisterexamen, forskningserfarenhet, projektledning, budgetansvar, administration, pedagogisk skicklighet samt genomgångna kurser om kvalitet och regelverk inom hälso- och sjukvård inkl. GDPR, ICH, MDR och etik.
 
Stor vikt läggs vid god samarbets- och kommunikationsförmåga, såväl externt som internt samt personlig lämplighet.

Kontakt: 
FoU-chef Birgitta Janerot Sjöberg; 070 5093397; birgitta.janerot-sjoberg@sll.se
Enhetsledare EKS Lena Jutehed: lena.jutehed@sll.se

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte, på grund av GDPR. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Röntgensjuksköterska till enheten för kliniska studier

Karolinska Universitetssjukhuset