medrek.se

Säkerhetshandläggare med inriktning kontinuitetsplanering och civilt försvar

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-04

Ansök nu

Säkerhetshandläggare med inriktning kontinuitetsplanering och civilt försvar

Vi söker en erfaren säkerhetshandläggare som vill bidra till att utveckla den robusta sjukvården.

Vi erbjuder
Miljö & Säkerhet vid Karolinska Universitetssjukhuset söker en erfaren säkerhetshandläggare med inriktning mot kontinutetsplanering och civilt försvar.

Om tjänsten
Miljö & Säkerhet är en del av sjukhusets centrala staber. Vårt uppdrag inom säkerhetsområdet är att stödja sjukhusledning och de olika verksamheterna för att skapa en trygg och säker arbetsplats för patienter, besökare och medarbetare. Tjänsten innefattar så väl strategiska som operativa arbetsuppgifter där rollen som säkerhetsledare ingår vid särskilda händelser.  Du kommer att arbeta tillsammans med specialister inom olika aspekter av säkerhets- och miljöområdet och ha många kontaktytor mot representanter inom och utom sjukhusets organisation. Arbetet är förlagt både i Huddinge och Solna.

Arbetet består bland annat av:

 • Utveckla och vidmakthålla ledningssystem för kontinuitethantering och robusthet
 • Vara processledare för klimat, risk- och sårbarhetsanalys och kontinuitetsplanering
 • Arbeta som säkerhetsledare vid särskilda händelser och ingå i sjukhusets katastrofledning
 • Säkerställa att sjukhuset har system för inhämtning av underrättelser
 • Utarbeta riktlinjer inom säkerhetsområdet
 • Samarbeta med myndigheter inom området som t ex Polis, Säkerhetstjänsten och MSB
 • Internutredning och analys
 • Kontrakt och avtalsuppföljning
 • Delta i förändringsarbete, projekt och löpande ge stöd och råd
 • Omvärldsbevaka och ta initiativ till verksamhetsutveckling 
 • Vara sakkunnig i regelverk rörande krisberedskap och civilt försvar.

Du har stora möjligheter att själv påverka och utforma tjänsten inför framtiden.

Vi söker
Tjänsten innebär ett nära samarbete med bl.a. sjukhusledning, stabsavdelningar och kliniska verksamheter inom sjukhuset. Därför lägger vi stor vikt vid kundfokus, din positivitet och servicekänsla. Du är utåtriktad, strukturerad och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vidare har du förmågan att kunna arbeta självständigt, planera och prioritera arbetsuppgifter. I rollen som säkerhetsledare är det viktigt att vara balanserad, trygg i sig själv och ha förmåga att hålla sig lugn och fokuserad i stressiga situationer. 

Inom Miljö & Säkerhet hanteras konfidentiell information, varför vi ställer höga krav på diskretion och sekretess.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du som söker är svensk medborgare, har adekvat högskole- eller universitetsutbildning, helst med inriktning inom säkerhet och/eller krisberedskap. Du bör ha erfarenhet av liknande arbete från en större organisation. Vi ser gärna att du har fallenhet för att förvalta och utveckla metodiken för kontinuitetsplanering och risk- och sårbarhetsanalyser för sjukhuset. Erfarenhet av säkerhets- och beredskapsarbete inom vården, arbete inom säkerhetsklassad verksamhet samt uppföljning av avtal är meriterande.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Vi kommer i denna rekrytering ta stor hänsyn till personliga egenskaper. 

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Säkerhetshandläggare med inriktning kontinuitetsplanering och civilt försvar

Karolinska Universitetssjukhuset