medrek.se

logo

Sävsjö kommun söker familjehemssekreterare till Barn och Unga

Företag Sävsjö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-10

Ansök nu

Sävsjö kommun söker familjehemssekreterare till Barn och Unga

Om arbetsplatsen

Sävsjö kommun är en liten kommun där det finns stora möjligheter att växa. I den lilla kommunen är det nära mellan människor – mellan dig och dina kollegor och mellan medarbetare och chefer. Tillsammans arbetar vi för att ge våra invånare bästa möjliga service och i våra team får du chans att ta plats, utvecklas och bidra.

Enheten Barn och Unga arbetar med barn och ungdomar i åldern 020 år och består av en mottagningsgrupp, en utredningsgrupp, som även ansvarar för uppföljning av öppenvårdsinsatser, och en placeringsgrupp med sammanlagt 11 socialsekreterare, tre familjehemssekreterare, en LSS-handläggare, en förste socialsekreterare och en enhetschef.

Vi arbetar för en god arbetsmiljö och att alla i teamet har en rimlig arbetsbelastning. Du ska kunna utföra arbetet på ett rättssäkert och kvalitativt bra sätt, med fokus på barnperspektivet, och samtidigt ha tid för reflektion och kollegialt stöd.

Hos oss får du en nära arbetsledning med en enhetschef och en 1:e socialsekreterare som fungerar som bollplank och stöd för dig i ditt arbete. Du kommer att få en individuellt anpassad introduktion utifrån dina behov, tillgång till en egen mentor och ett nära kollegialt stöd. Vi har välfungerande rutiner och strukturer och arbetar löpande med att utveckla vårt arbetssätt och våra metoder.
Vi tillämpar flextid och du har möjlighet att ansöka om semesterväxling samt har tillgång till ett antal olika friskvårdsaktiviteter. Vi har kontinuitet i arbetsledningen och erbjuder en trevlig och engagerad grupp, extern handledning och bra kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du kommer att arbeta tillsammans med familjehemmet, barnets socialsekreterare och andra aktörer för att skapa en bra uppväxtmiljö för barnet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna erfarenhet av socialt arbete och myndighetsutövning. Du är självgående och har förmågan att ta initiativ, fatta beslut och planera ditt arbete. Samarbete med andra är en avgörande del i uppdraget, därför är det viktigt att du har bra förmåga till konstruktiv samverkan, är flexibel, prestigelös och kan skapa förtroendefulla relationer.
Om du har handledarutbildning eller utbildning i metoden En Varaktig Relation är det särskilt meriterande, likaså erfarenhet av arbete med familjehemsplacerade barn.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav och det förekommer en del långväga resor i arbetet.
Vi kommer att be dig om utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar fortlöpande rekrytering för denna tjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2023-12-10

Referensnummer : C163699

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Kontaktperson

Gerald Lichtenthäler

Enhetschef

Mobiltelefon

Telefon 0382-154 77

E-postadress gerald.lichtenthaler@savsjo.se

Facklig företrädare

Therese Bergh

Vision

Mobiltelefon

Telefon 0382-15427

E-postadress therese.bergh@savsjo.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan direkt via länken i annonsen.

Dela detta jobb

logo
Sävsjö kommun söker familjehemssekreterare till Barn och Unga

Sävsjö kommun