medrek.se

logo

Sävsjö kommun söker sjukgymnast/fysioterapeut/MAR

Företag Sävsjö kommun
Regioner
Utgår

2023-01-29

Ansök nu

Sävsjö kommun söker sjukgymnast/fysioterapeut/MAR

Om arbetsplatsen

Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö.
En liten kommun med stora möjligheter - mitt i Småland.
Rik på upplevelser, kultur och natur.
Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter.
Låt dina drömmar få plats - välj Sävsjö!

Vi på Hälso- och sjukvårdsenheten består av 24 specialistsjuksköterskor/sjuksköterskor varav tre nattsjuksköterskor, fyra arbetsterapeuter, två fysioterapeuter, undersköterskor och en rehabassistent. Hemsjukvården i Sävsjö är uppdelat i Norr som utgår från Sävsjö och Söder som utgår från Vrigstad/Stockaryd.

Arbetsuppgifter

Som sjukgymnast/fysioterapeut kommer du att samverka med flera olika yrkesgrupper både inom och utanför kommunen. Vi arbetat i team mellan fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut, och arbetsuppgifterna är förlagda till särskilt boende, ordinärt boende samt LSS. Dina arbetsuppgifter innefattar främst bedömning, behandling, träning och uppföljning av patienter med symtom, sjukdomar och skador samt hjälpmedelsförskrivning. I arbetet ingår även att instruera, utbilda samt handleda anhöriga och omvårdnadspersonal i det dagliga arbetet kring patienten. Åtgärderna utgår från patientens mål och behov och anpassas individuellt med syfte att stödja till ökad självständighet och delaktighet i vardagslivet.

I tjänsten som fysioterapeut ingår även ett uppdrag som medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR), vilket är ett nyinrättat uppdrag i socialförvaltningen. I den rollen fungerar du som en nyckelperson i förvaltningens kvalitetsarbete där du har ett tillsyns- och ett utvecklingsansvar i verksamheten genom att planera, leda och följa upp kvalitet och säkerhet inom ditt ansvarsområde. Du kommer ansvara för att utveckla arbetssätt metoder, rutiner och riktlinjer inom området tillsammans med enhetschef för hälso- och sjukvården, medicinskt ansvarig sjuksköterska och övriga medarbetare inom hälso- och sjukvården. Vidare tar du emot, utreder och anmäler allvarliga risker, händelser och vårdskador till inspektionen för vård och omsorg (IVO) och informerar nämnden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut och som tycker om att arbeta flexibelt och är trygg med att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av hälso- och sjukvårdsarbetet och att du tidigare haft uppdraget som MAR.

För att trivas i rollen ser vi att du har förmågan att samordna, driva och arbeta lösningsorienterat. Du ser det som en självklarhet att samarbeta med andra, är lyhörd och har ett kollegialt förhållningssätt. För att lyckas i rollen som MAR ser vi även att du har förmåga att analysera, värdera och ta ställning till exempelvis forskning, kunskapsstöd från myndigheter, lagar och föreskrifter.

Du har goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt samt god datorkunskap.

B-körkort är ett krav.

Vi ser dig som en viktig person i vår verksamhet och därför lägger vi stor vikt på personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
Heltid

Tillträde: 2023-03-01

Ansökan

Ansök senast: 2023-01-29

Referensnummer: C117764

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Monica Karlsson

Enhetschef

Mobiltelefon

Telefon0382-155 59

E-postadressmonica.karlsson@savsjo.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Sävsjö kommun söker sjukgymnast/fysioterapeut/MAR

Sävsjö kommun