medrek.se

Sektionschef IT-förvaltning Karolinska Universitetslaboratoriet Informatik och IT

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Sektionschef IT-förvaltning Karolinska Universitetslaboratoriet Informatik och IT

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 
 
Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL) är en funktion inom Karolinska Universitetssjukhuset. Vi är Region Stockholms kliniska laboratorium och bedriver verksamhet inom laboratoriemedicin i hela länet. Förutom verksamhet på Karolinska i Solna och Huddinge finns vi på ytterligare fyra akutsjukhus och hos ett stort antal vårdgivare i öppenvården. KUL:s verksamhet är att ge laboratoriemedicinsk diagnostik till vården samt bedriva forskning, utveckling och utbildning inom laboratoriemedicin i samverkan med Karolinska Institutet.  
 
Läs mer om Karolinska Universitetslaboratoriet här. 
 
Vi söker nu sektionschef IT-förvaltning till Informatik och IT, en verksamhet inom våra Gemensamma Enheter. Teamet utgår från Huddinge och Solna och arbetar med KUL:s hela verksamhet i länet. 
 
Karolinska Universitetslaboratoriet IT Förvaltning 
Sektionen IT-Förvaltning ansvarar för KUL:s förvaltning av laboratorieinformationssystem (LIS/LIMS) samt andra för KUL verksamhetskritiska system. Sektionen är gemensam för KUL och utgör ett mycket verksamhetskritiskt stöd till laboratorieverksamheten som är högt specialiserad med olika former av komplexa informationssystem med mycket stora informationsmängder. Sjukvården och KUL genomgår en kraftig förändring inklusive förändring i vårdinformationsmiljön, som ställer stora krav på samordning och vidareutveckling i förvaltningsarbetet.  
 
Laboratorieverksamheten inom KUL är ackrediterad vilket ställer stora krav på systematik och kompetens inom IT-förvaltningen. I sektionen arbetar systemförvaltare och tekniska specialister. Sektionen ingår i enheten Informatik och IT. Verksamhet utgår ifrån i huvudsakligen i Solna och Huddinge.  
 
Vi erbjuder 
Som sektionschef ansvarar du för att leda sektionen IT-Förvaltning som är en viktig del i enheten Informatik och IT. Du ingår i Informatik och IT:s ledningsgrupp och rapporterar till enhetschef. Du har ett ansvar att leda sektionens verksamhet avseende IT-Förvaltning. Du har ett personalansvar för cirka 20 medarbetare, säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Du är resursägare i projektstyrgrupper och i förvaltningsråd. 
 
Huvudsakliga fokusområden för Förvaltningssektionen är: 
- Stabil förvaltning 
- Effektiv resurshantering och metodutveckling 
- Verksamhetsutveckling med IT 
 
Vår verksamhet präglas av stark förändring och har du stor möjlighet att sätta din prägel på verksamhetens utformning. I rollen ingår ansvar för sektionens budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. 
 
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn. 
 
Vi söker 
Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet inom området IT-förvaltning och i verksamhetskritiska miljöer. Det är inget krav men vi ser det som meriterande med en akademisk utbildning inom IT, gärna med praktisk erfarenhet från sjukvård. 
 
Som ledare är du en handlingskraftig, flexibel och serviceorienterad och mycket lyhörd för KUL:s olika verksamheters behov av IT-lösningar och vidareutveckling.  
Du är kreativ och lösningsorienterad i dialoger med laboratorieverksamheterna, våra kunder och vårdgivare och i IT-ledningen.  
Du har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar och dokumenterad erfarenhet av ledning, styrning och förbättringsarbete.  
Du är har förmåga att omsätta strategier och mål till operativa aktiviteter i din sektion.  
Du har förmåga att se helheten och gillar att leda verksamhet i förändring.  
Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. 
 
Urvalsprocessen kommer att påbörjas först efter att ansökningstiden är slut. Aktuella kandidater kommer därefter att kallas till intervju via e-post. 
 
Välkommen med din ansökan! 
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Oskar Nederheim 
Chef informatik och IT
contacticon mobile 0725-80 29 62
Beatrice Newman 
HR-partner
contacticon phone 08-517 702 41

Fackliga representanter
Läkarförening, Yvonne Dellmark, tel. 073-668 17 40, Vårdförbundet, Eva Håkansson tel. 073-699 88 97
Kommunal, Catharina Häggbom tel. 070-677 83 10
Vision, Pernilla Helmersson tel. 070 167 12 99
Ledarna, Birgitta Andersson, tel. 070-085 66 56
SACO, epost: saco.karolinska.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Sektionschef IT-förvaltning Karolinska Universitetslaboratoriet Informatik och IT

Karolinska Universitetssjukhuset