medrek.se

Sektionschef till funktionsenhet Klinisk Immunologi, Huddinge

Regioner
Utgår

2019-03-03

Ansök nu

Sektionschef till funktionsenhet Klinisk Immunologi, Huddinge

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin omfattar en regionblodcentral med blodgivningsverksamhet, patientbehandling med olika aferestekniker, ett komplett kliniskt immunologiskt laboratorium samt en omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet.  
 
Klinisk immunologi består av tre sektioner, en i Solna och två i Huddinge. Tjänsten avser den ena sektionen med verksamhet i Huddinge. Verksamheten är inriktad på transplantationsimmunologi, cellulär immunologi samt helgenomundersökningar av patienter med immunbrister. Fokus ligger på klinisk rutinverksamhet, men sektionen deltar också i flera forskningsprojekt knutna till Karolinska Institutet.  
 
På Klinisk Immunologi Huddinge kommer du att vara chef för en personalgrupp på 24 personer bestående av biomedicinska analytiker, laboratorieingenjörer, koordinatorer, en undersköterska och en medicinsk sekreterare. På sektionen arbetar också fyra sjukhuskemister och två-fyra läkare.  
 
Om tjänsten:  
 Som sektionschef har du självständigt personal-, kostnads- och arbetsmiljöansvar för Klinisk Immunologi, Huddinge. Du leder och planerar verksamheten, inklusive planering av beredskap, i samråd med funktionsenhetschefen och medicinskt ansvariga och deltar aktivt i utvecklingen av verksamheten på laboratoriet.  
Du deltar i funktionsenhetens ledningsmöten.  
 
Du ger medarbetarna tillgång till daglig direkt eller indirekt ledning och genomför medarbetar- och lönesamtal med direkt underställd personal.  
 
Tjänsten är underställd funktionsenhetschefen för Klinisk Immunologi.  
 
Anställningsform:  
 Tillsvidareanställning, heltid, med grundanställning i din profession.  
 
Vi söker:  
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att leda människor och har en god förmåga att utveckla dina medarbetare och att se möjligheter i förändringsarbete.  
 
Genom att informera, engagera och motivera dina medarbetare skapar du ett positivt arbetsklimat, hög delaktighet och främjar en god laganda. Du är kommunikativ och har en god förmåga till samarbete. Du har helhetssyn och arbetar långsiktigt.  
 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  
 
Kvalifikationer:  
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har annan lämplig akademisk grundutbildning. Du har tidigare erfarenhet av arbetsledning och chefsuppdrag. Annan dokumenterad ledarerfarenhet av exempelvis utveckling värderas också högt.  
Du bör ha tidigare erfarenhet av arbete i ett kliniskt laboratorium och det är meriterande med kunskaper i engelska.  
 
 
Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Michael Uhlin 
Funktionsenhetschef
contacticon mobile 070-092 23 24

Fackliga representanter
SACO/Naturvetarna tel: 08-585 89571
Vårdförbundet Expedition tel: 08-517 729 68, 08-585 803 50

Dela detta jobb

Sektionschef till funktionsenhet Klinisk Immunologi, Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset