medrek.se

Sektionschef till histologilaboratoriet vid Funktionsenhet Klinisk patologi/cytologi, Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-18

Ansök nu

Sektionschef till histologilaboratoriet vid Funktionsenhet Klinisk patologi/cytologi, Solna

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 

Funktion Karolinska Universitetslaboratoriet är en av fem funktioner där Funktionsområde (FO) Klinisk patologi/cytologi ingår. Inom patologi/cytologi studerar vi vävnader och celler för att utreda och diagnostisera sjukdomar. Till vårt laboratorium kommer cell- och vävnadsprover framförallt från Stockholms län men även från övriga delar av landet och ibland även från utlandet. Insändare är både vårdcentraler och högspecialiserad vård. Vi finns på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och i Solna samt på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi är Nordens största patologilaboratorium med cirka 430 medarbetare och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året. Kliniken är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 15189. Utöver den kliniska verksamheten bedriver vi omfattande utbildning och forskning.  

Vi söker nu chef till Histologilaboratoriet; denna sektion ansvarar för hantering och prepareringen av vävnadsprover. 

Läs mer om Funktion Karolinska Universitetslaboratoriet och Funktionsområde Klinisk patologi/cytologi. 

Vi erbjuder 

Rollen som Sektionschef innebär att du leder arbetet och har ett nära samarbete med övriga sektionschefer inom funktionsområdet. Du är direkt underställd funktionsenhetschefen och ingår i funktionsenhetens ledningsgrupp.  

Som sektionschef har du det övergripande ansvaret för: 

  • att tillsammans med övriga sektionschefer inom funktionsområdet ta ett helhetsansvar för den diagnostiska processen inom funktionsområdet 
  • kvalitetsutfallet för samtliga processer inom sektionen 
  • ett nära samarbete med andra chefer inom och utanför kliniken för att optimera flödet för berörda patientgrupper 
  • att delta i det interprofessionella och interdisciplinära teamet kring berörda patientgrupper samt delta i utvecklings- och förbättringsarbete för att optimera flödena för dessa patientgrupper 
  • att säkerställa att medarbetarna får de förutsättningar som krävs för att driva arbetet och prioritera resurser där så krävs  
  • att organisera och använda resurserna på ett effektivt sätt och fördela dem inom funktionsenheten samt för att bidra till funktionens och sjukhusets totala resurseffektivitet 
  • att befrämja sektionens integrerade vård/FoUU-uppdrag  

I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.  

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn

Vi söker 

Vi söker dig med kandidatexamen inom relevant område och som gärna har erfarenhet av forskning. Det är inget krav men vi ser det som meriterande med en utbildningsnivå motsvarande magister eller högre. Du har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar och dokumenterad erfarenhet av ledning, styrning och förbättringsarbete.  

Du är en handlingskraftig, driven ledare och är lyhörd för insändarnas behov. Rollen förutsätter erfarenhet från kliniskt arbete och att du har en förmåga att se helheten. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke samt motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. 

Välkommen att ansöka! 

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Mensur Dzabic 
Funktionsenhetschef
 072-598 14 26

Fackliga representanter
Läkarförening, Yvonne Dellmark, tel. 073-668 17 40, Vårdförbundet, Eva Håkansson, tel. 073-699 88 97
Kommunal, Catharina Häggbom tel. 070-677 83 10
Vision, Pernilla Helmersson tel. 070 167 12 99
Ledarna, Birgitta Andersson, tel. 070-085 66 56
SACO, epost: saco.karolinska.karolinska@sll.se

 

Dela detta jobb

Sektionschef till histologilaboratoriet vid Funktionsenhet Klinisk patologi/cytologi, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset