medrek.se

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi, bakteriologi, Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-03

Ansök nu

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi, bakteriologi, Solna

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 
 
Vi erbjuder
Som sektionschef på bakteriologen i Solna arbetar du med 25 kompetenta och drivande biomedicinska analytiker och laboratorieingenjörer. Året runt ser ni till att vården får bästa service genom snabba laboratoriesvar med hög kvalité och patienten i fokus. Tillsammans driver ni även verksamheten framåt genom förbättringsarbete och metodutveckling. Du kommer även ingå i ledningsgruppen på enheten tillsammans med chefskollegor, mikrobiologer och läkare samt i områdets chefsgrupp.  
 
Klinisk mikrobiologi är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier och är ett av åtta funktionsområden inom Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL). Vi utför mikrobiologisk diagnostik av infektionssjukdomar och bedriver forskning och undervisning i samarbete med Karolinska Institutet. Vårt arbete innefattar både specialanalyser och storskalig analysverksamhet med högteknologisk utrustning. Vi erbjuder goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet. 
 
Om tjänsten
Du kommer vara en av två sektionschefer på enheten. Du är ansvarig för verksamheten på dina sektioner och för de medarbetare som arbetar där. Du kommer även samarbeta nära dina sektionschefskollegor både i Solna och Huddinge. Genom att leda och fördela arbetet och driva verksamheten framåt skapar du en god arbetsmiljö och en attraktiv arbetsplats. Du kommer även ha ett nära samarbete med funktionsenhetschefen och har tillsammans med denne ansvar för att se till att hela verksamheten styr mot gemensamma mål.  
 
Tjänsten är placerad inom enheten för bakteriologi i Solna. På enheten utförs manuella och automatiserade analyser av bakterier, svampar och parasiter både i riskklass 2 och 3. Det dagliga arbetet bygger på ett gott samarbete mellan biomedicinska analytiker/laboratorieingenjörer, mikrobiologer, läkare och chefer.  
     
Vi söker 
Som person är du en prestigelös lagspelare som har lätt att samarbeta med olika personalkategorier. Du har förmågan att arbeta självständigt och är driven, engagerad och ansvarstagande. Du är genuint intresserad av ledarskap och har mycket goda kommunikativa egenskaper. Du fattar beslut och är öppen för förändringar. Du inser vikten av att skapa en god arbetsmiljö som bygger på samverkan och delaktighet. Som ledare är du ett föredöme, du visar personlig omtanke och kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.
 
Kvalifikationer
Vi söker Dig med relevant högskoleutbildning och erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet. Chefserfarenhet och ledarskapsutbildning är meriterande. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket goda och Du kan uttrycka Dig väl i tal och skrift. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.  
 
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn. 
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Anne Kelly 
Områdeschef
contacticon phone 08-517 749 24

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Eva Håkansson 073-699 88 97
Läkarförening, Yvonne Dellmark, 073-668 17 40
Kommunal, Catharina Häggbom 070-677 83 10
Vision Pernilla Helmersson 070 484 12 86
Ledarna Birgitta Andersson 072-5840723

Dela detta jobb

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi, bakteriologi, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset