medrek.se

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi, virologi, Huddinge

Regioner
Utgår

2019-11-27

Ansök nu

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi, virologi, Huddinge

Vill Du vara med och leda en dynamisk och föränderlig verksamhet inom området Klinisk mikrobiologi? 

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Vi erbjuder
Klinisk mikrobiologi är ett av åtta funktionsområden inom Karolinska Universitetslabortoriet (KUL) och har ca 300 anställda vid laboratorierna i Huddinge och Solna. Klinisk mikrobiologi utför mikrobiologisk diagnostik av infektionssjukdomar och bedriver forskning och undervisning i samarbete med Karolinska Institutet. Vårt arbete innefattar både specialanalyser och storskalig analysverksamhet med högteknologisk utrustning. Vi arbetar med teknik i framkant, forskning, utveckling och ett intensivt förändringsarbete, då det sker en snabb teknisk utveckling inom området. Vi erbjuder goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet.

Om tjänsten
Tjänsten är placerad på virusenheten Huddinge men omfattar även diagnostisk verksamhet för bakterier, svampar och parasiter. Du kommer att vara en av två sektionschefer med ansvar att leda och fördela arbetet inom framförallt den del av den diagnostiska verksamheten som omfattar molekylärdiagnostik av infektiösa agens. Du kommer att ha ansvar för personal (ca 25 personer), ekonomi, arbetsmiljö, miljö och kvalitetsarbete.

Du kommer att ha ett nära samarbete med funktonsenhetschefen och har tillsammans med denne ansvar för att se till att hela verksamheten styr mot gemensamma mål. Du ingår i områdets ledningsgrupp och i funktionsområdets chefsgrupp.

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn

Vi söker
Som person är du en prestigelös teamspelare som har lätt att samarbeta med olika personalkategorier. Du har samtidigt förmågan att arbeta självständigt och är driven, engagerad och ansvarstagande. Du är genuint intresserad av ledarskap och har mycket goda kommunikativa egenskaper. Du kan fatta beslut och är öppen för förändringar. Du inser vikten av att skapa en god arbetsmiljö som bygger på samverkan och delaktighet. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker Dig med relevant högskoleutbildning och erfarenhet av kliniskt diagnostiskt laboratoriearbete, helst chefserfarenhet. Gärna disputerad. Erfarenhet från mikrobiologisk laboratorieverksamhet är meriterande.

Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket goda och Du kan uttrycka Dig väl i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

 

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

 

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi, virologi, Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset